NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

POINTBLANK

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: TARGETMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: PEACEMAKER
FUNKTION: LEDARE FÖR TARGETMASTERS
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: HEADMASTERS # 1 (Pointblank), HEADMASTERS # 4 (Peacemaker)

"Ha långt till tal och kort till aktion."

Typ: Pointblank känner krigets fasor allt för väl. Han har kämpat i ett i miljontals år. Vad för romantik eller glädje som än fanns har den sedan länge försvunnit... likaså den gladlynte äventyrare han en gång var. Idag är Pointblank en dyster, rättfram soldat och vartenda uttalande han gör knarrar av trötthet. Han följde med Fortress Maximus expedition till planeten Nebulos i hopp om att finna fred. Istället följde kriget i deras spår till deras fristad. Pointplank kom till den bittra insikten att han inte kunde hoppas på att undkomma kriget, han kunde endast hjälpa till att få ett slut på det. Nu kämpar han på mer bestämt än tidigare för att besegra Bedragarna... övertygad om att krigets slut inte finns inom räckhåll. Men han är ganska tystlåten om sina pessimistiska inställning. "Ord är vad som har fått oss in i denna soppa från början. De gör mer skada än vapen."

Pointblanks inställning förbättrades till viss del när han parades ihop med Peacemaker, en nebulosisk polis vars optimistiska attityd nästan är smittsam. Men hittills har Pointblank visat sig vara immun mot nebulosierns bästa ansträngningar att muntra upp honom. Pointblank uppskattar försöken, men ogillar källan - även om han förstår orsakerna till alliansen mellan Autoboter och nebulosier så accepterar han dem inte. Tanken att sprida kriget till en annan planet och folk är helt avskyvärd. Trots detta njuter Peacemaker av utmaningen att muntra upp sin partner. Han är mycket tålmodig man som anser att en positiv utsikt garanterat leder till framgång. Och, som partner till den surmulne Pointblank, har han lärt sig att tålamod är mer än en dygd. Det är en nödvändighet.

Egenskaper: Peacemaker är biokemiskt ombyggd för att kunna transformeras till en stereofonisk ljudkanon. Han kan utveckla en ljudstyrka på öronbedövande värde på upptill 160 decibel, tillräckligt för att splittra en kubikmeters solid stålkub. Pointblank kan förvandlas till en raketdriven markfordon med en maxhastighet på 510 km/h och han har en räckvidd på 130 mil. I både robot och bilform kan han bära Peacemakers vapenform.

Svagheter: Pointblanks däck brukar explodera när han färdas i höga hastigheter som fordon. Som vapen kan Peacemaker ibland lossna från sitt fäste när Pointblank kör i fordonsläge.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net