NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

NIGHTBEAT

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: AUTOBOTERNAS HEADMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: MUZZLE
FUNKTION: DETEKTIV

"Sanningen avslöjas i de minsta detaljerna."

Typ: Nightbeat är en tuff, rak figur som inte är rädd för att bryta mot reglerna för att få det han vill ha. Och vanligtvis vill han ha lösningen på något komplicerat mysterium... och han går hur långt som helst för att nå den. Han känner sig lika hemma när han kör längs en mörk gränd som när han drar fram på en sexfilig motorväg. Han har en känsla för hur han ska hitta sanningen som trotsar alla kända programmeringsteorier. Optimus Prime har försökt förklara Nightbeats märkliga förmåga med att kretsarna i den digitala detektivens logiska centrum av en tillfällighet kan ha kopplats på ett sätt som skiljer sig från alla andra. Men Autobot-ledaren kan ändå inte riktigt klargöra vad det beror på att Nightbeat tänker som han gör. Nightbeat föredrar att arbeta ensam. De flesta partners han har haft har inte riktigt förstått hans metoder och hans sätt att resonera, och ofta har de snarare hindrat honom än hjälpt honom i hans efterforskningar. Men som den gode soldat han är, klagar han inte på sina kolleger... i stället försöker han kompensera deras brister genom att arbeta ännu hårdare. Han är binärt knuten till Muzzle, en människa som arbetade som detektiv på planeten Nebulos tills han lurades in i en skandal som gjorde det omöjligt för honom att fortsätta sitt värv. När han fick reda på en Autobot med träning i dektektivarbete sökte en Nebulosisk partner, anmälde sig Muzzle omedelbart. Han såg detta som sin stora chans att fä göra det han älskade mest av allt. Efter att ha gått igenom den komplicerade processen som förvandlade honom till en Autobot-huvudmodul, upptäckte Muzzle snart att han och Nightbeat fungerade bäst ihop av Headmasters binära syrnbioser. Muzzles öga för detaljer gör Nightbeat till en ännu bättre detektiv än han var tidigare.

Egenskaper: Nightbeat bär på två fotonpistoler och en kraftig plasmakanon med infrarött sikte. Han har även förstärkta ljud- och ljussensorer, något som behövs i hans arbete. På 8 km avstånd kan han höra en skruv falla och räkna gängorna på den. Som bil kan han köra i över 1000 km/tim och har en räckvidd på 250 mil.

Svagheter: Nightbeats övertro på sin förmåga gör att han inbillar sig kunna sköta nästan varje situation själv. Genom sin önskan att arbeta ensam, drar han ofta på sig skador som en mer lagorienterad Autobot skulle undvika.

Publicerad i: Transformers 3/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net