NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

POUNCE

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: CLONE
FUNKTION: INFILTRATÖR

"Det är på skräckens scen jag vill uppträda!"

Typ: Om det finns någon Bedragare som är Repugnus like (även om de flesta Autoboter skulle säga att det inte är någon skillnad alls på dem), så är det Pounce. Han är inte lika ful, men han är lika (om inte mer) asocial och genomvidrigt elak. Han är lömsk, tyst, livsfarlig och skoningslös och den perfekta maskinen för rätt jobb... närnligen de som ingen annan vill ha! Även om han är så våldsam och farlig som det är möjligt, härstammar mycket av hans framgång från det rykte (nästan legendariskt) som han skickligt har skapat kring sin person. Ingen (inte ens Bedragarna, ryktas det) vet när och var han tänker slå till nästa gång. Han jagar på natten, går tyst till attack, dödar, och försvinner sedan in i skuggorna igen. Han arbetar ensam, djupt inne i fiendens territorium, med enda mål att åsamka Autoboterna så mycket skada som möjligt. När han slår till, är alla böner om nåd bortkastade. Ju mer avskyvärt hans uppdrag är, desto mer njuter han av det... precis som Repugnus. Pounce bryr sig föga om andras sällskap. Han tycker om att skrämma sina Bedragar-kolleger nästan lika mycket som han älskar att jaga och döda Autoboter. Som han har hörts muttra, "Det är ett smutsigt jobb... men någon måste göra det!"

Egenskaper: Som puma kan Pounce krypa utan att det hörs minsta ljud och sedan ta ett kolossalt hopp på över 1 mil för att landa på sitt intet ont anande offer. Han har en mycket skarp syn (inklusive bra nattsyn) och ett utvecklat luktsinne. Han kan spåra praktiskt taget vad som helst var som helst. Som robot ger hans laser-avståndsmätare och målsökningssystern 99,4% träffsäkerhet med de dubbla robotkanonerna. Båda är dessutom utrustade med metallskärande bajonetter. Han är clonad bror till Wingspan.

Svagheter: Bortsett från att han har en högmodig inställning till sin egen förmåga (han har en tendens att tro på sitt eget skryt), har Pounce inga påtagliga svagheter.

Publicerad i: Transformers 6/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net