NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

DREADWIND

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: POWERMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: HI-TEST
FUNKTION: FLYGFÖRSVAR

"Fruktan är en vän vars närvaro känns långt efter det att han har försvunnit."

Typ: Dreadwind är den som alltid ser det negativa i saker och ting. Han är bister och grinig och beter sig alltid som om hans bästa vän har blivit inoperativ för gott. De flesta andra Bedragarna skyr honom som pesten, för de vet att hur gott humör de än råkar vara på, kommer Dreadwind att ta ner dem på jorden med en smäll! Dreadwind är lika hotfull som en annalkande storm och lika avkylande som en iskall vintervind, och han lyckas på något vis överföra sitt domedagshumör även i strid, t.o.m. förvandlad till jetplan! Fiender har ofta känt en uppgivenhet när Dreadwind har närmat sig. Dreadwind uppskattar inte de fördelar detta ger honom i strid. Detta medverkar bara till att göra honom ännu mer deprimerad. Han är känd för att vandra fram över slagfältet och skjuta på Autoboter, medan han skriker, "Varför tycker ingen om mig?" Men Dreadwind har nästan frossat i all förödelse han lämnar efter sig. Han vet att fruktan kanske är hans enda sanna vän. Han spårar den i sina vänners visuella receptorer och mår då lite bättre själv. Trots att de två mer eller mindre hatar varandra och definitivt avskyr att gå samman och bilda Dreadwing, är Dreadwind och Darkwing perfekta partners som hela tiden försöker överträffa varandra. Dreadwinds mänskliga komponent, Hi-Test, är en överambitiös, spänningssökande perfektionist som inte alls kan förstå Dreadwind. Hur kan han vara så deprimerad när det finns så mycket underbar grymhet i världen?
Hi-Test gör sitt bästa för att få Dreadwind att njuta eller åtminstone koncentrera sin dystra hjärna på det tillfälliga uppdraget.

Egenskaper: Som jetplan med en kraftfull Powermaster-motor kan Dreadwind uppnå hastigheter upp till Mach 2,6 och kan gränsen för jordens atmosfär. När han kombineras med sin Powermaster-kollega, Darkwing, och bildar Dreadwing, kan de ge sig ut i rymden. Som jetplan är han beväpnad med attackrobotar, värmestrålkanoner, avancerade maskingevär och laserkanoner. Han är ett flygande vapenförråd och har en enorm förstörelsekapacitet. Som robot är han inte lika effektiv utan är en bra måltavla för sina fiender. Men vid närstrid skördar han stora segrar med sin råstyrka och sina effektiva handledsgevär.

Svagheter: Alla Dreadwinds svagheter har sin grund i hans eviga depressioner. Han är så upptagen med att tycka synd om sig själv, att han har en tendens att glömma att han är mitt i en strid, vilket gör honom mycket sårbar.

Publicerad i: Transformers 3/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net