NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

REPUGNUS

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: KONTRASPIONAGE

"Inget jobb är så motbjudande att jag inte kan utföra det!"

Typ: Repugnus har en personlighet som är lika vämjelig som hans utseende. Han har ett förskräckligt språk och ett fruktansvärt temperarnent och är fullständigt asocial. Han vägrar för det mesta att lyda order, och han hånar sina överordnade. Flera gånger har han sparkats ut ur Autoboternas led bara för att bli ombedd att komma tillbaka igen, när ett extra vidrigt jobb dyker upp. När det är för smutsigt och uselt för andra Autoboter, är Repugnus som klippt och skuren för uppdraget! Ju mer motbjudande det är, desto mer älskar Repugnus det. Vissa säger att han är för grym för att få bära Autoboternas märke, att han är mer Bedragare än Autobot. Men som varje militär befälhavare vet, kräver krig emellanåt insatser som går utanför givna regler, och det är där krigare som Repugnus kommer väl till pass. Även om det han gör inte är trevligt, så är Repugnus bra på det. Han är skicklig och intelligent och överglänser sina kolleger på många områden. Repugnus kan inte bara nästla sig in i fiendens läger för att skaffa information, utan han lyckas även sprida skadlig desinformation och skvaller där, något som undergräver moralen och vänder fiende mot fiende! Repugnus är en bitter ensamvarg som älskar sitt jobb!

Egenskaper: Som djur har Repugnus infraröd syn och röntgensyn, ovärderliga hjälpmedel i hans spionverksamhet. Hans högt utvecklade optiska centra kan både avge och uppta en stor mängd färger och stroboskopiska effekter som desorienterar fienden. Både som robot och "monster" är han väldigt svår att såra, men han är tyvärr ganska långsam. Hans superhärdade klor innehåller kemiska, elektromagnetiska och ljudsensorer och kan riva igenom nästan vilka material som helst. Repugnus har ingen tilltro till gevär och andra vapen. Han anser att han kan uppnå det han önskar med hjälp av sina nävar och klor... i närstrid!

Svagheter: Det faktum att ingen tycker om eller litar på Repugnus, gör att han isoleras från sina Autobot-kolleger, även i strid. Detta gör honom sårbar och utsatt för större risker. Han är faktiskt så illa omtyckt att det ryktas att han måste hålla ryggen fri för att inte bli attackerad av en Autobot.

Publicerad i: Transformers 6/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net