NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

SKY LYNX

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: BITRÄDANDE BEFÄLHAVARE
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: TRANSFORMERS # 36

"De bästa uttalanden är värda att upprepa."

Typ: Sky Lynx är en samling skinande stålkablar, redo att kasta sig in i stridens hetta på ett ögonblick. Han sjuder av explosiv energi och kan sällan stå stilla längre än en sekund. Om han inte har något bättre att göra håller han sig sysselsatt genom att förvandlas mellan sina olika former. När han krigar tar till synes instinkten överhanden. Han rör sig med en flytande kattlik elegans och med en oförutsägbarhet som endast passar de som är lika orädda och djärva som honom. Han solar sig i krigets glans. Han tror sig vara förmer mot många av sina Autobotkamrater, en känsla som han rättfärdigar genom sin höga rang och stridsduglighet. Han skyltar med denna känsla genom sitt beteende: Han ställer sig sällan på marken på samma nivå som de andra Autoboterna, utan vanligtvis så flyger han antingen ovanför dem eller sitter på en byggnad så han kan torna upp sig över dem och få dem att se upp till honom. I pumaform hoppar han från byggnad till byggnad, träd till träd, och bergtopp till bergtopp bara för att undvika att nudda marken. Många av de andra Autoboterna blir förnärmade över detta beteende, vilket ofta skapar problem när Sky Lynx försöker kommendera andra. Men generellt är Sky Lynx beundrad av sina Autobotkamrater för sin rörlighet, skicklighet och mod. I krigets hetta är det dessa kvaliteter som räknas.

Egenskaper: Som rymdskyttel är Sky Lynx kapabel att resa interplanetärt. Han kan nå hastigheter på 50 000 km/h och har en räckvidd på 60 000 000 kilometer. Som flygödla har han en maxfart på 400 km/h och en räckvidd på 5000 km. Han kan skjuta en ström av eld ur munnen och träffa ett mål 5 km bort. Han använder generellt denna form till att flyga i luftrummet och skyttelformen i omloppsbanor och yttre rymden. Han är emellertid mer manöverduglig i flygödleformen, så han återgår ibland till denna form i yttre rymden. Som puma kan ta hopp på 2,5 kilometer i taget. Hans höftmonterade raketer kan skicka upp honom till 12 000 meters höjd, och tillåter honom att anfalla Bedragarflyg. I alla former innehar han stor styrka och är osårbar mot allt utom de starkaste sorternas energistålar och artilleri.

Svagheter: Sky Lynx är benägen att slösa bränsle på grund av sin vana att ständigt vara i rörelse, även när det inte behövs.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net