NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

SCOOP

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: TARGETMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: TRACER OCH HOLEPUNCH FUNKTION: INFANTERIST

"Generositet lönar sej alltid."

Typ: Scoop är en fåordig Autobot. Han låter sina handlingar tala. Han är respekterad både av vänner och fiender för sin rakryggade inställning och sin stora stridskonst. Hellre än att nedlägga sina fiender med ren råstyrka, förlitar han sig på sin kyliga logik och sitt stora militärstrategiska kunnande. Och hur farlig situation han än är i, är han aldrig för upptagen för att kunna hjälpa en Autobot-kamrat i trångmål. Han är den sortens soldat man skulle vilja ha bredvid sig om man är utsatt för Bedragarnas lasereld i ett slaggträsk och på väg att göra slut på sin ammunition. Scoop skulle rädda situationen genom att få Bedragarna att börja skjuta på varandra.
Scoop är kopplad till nebulosierna Tracer och Holepunch. Tracer satt i fängelse på Nebulos för ett brott han hade begått i sin ungdom, och han hade ångrat det ända sedan dess. Han anmälde sig frivilligt för tjänst hos Autoboternas Targetmasters för att försvara sin värld mot den ondskefulle Scorponok och hans gäng med maktgalna Bedragare. På så vis ville han sona sitt brott. Han hoppas att hans goda gärningar en dag ska ge honom amnesti. Holepunch var tidigare kontorschef på ett vattenreningsföretag på Nebulos och anslöt sig till Autoboterna så fort Bedragarna hotade Nebulos. "Vad är det för mening med att försöka hålla vattnet rent", sa han, "om Bedragarna lusar ner hela vår planet?!"

Egenskaper: Scoop kan förvandla sig till en mäktig grävskopa. Skopan är gjord av en superlegering och står emot eld från alla vapen utom mindre atomladdningar och används ofta som en sköld. Den kan lyfta upp till 60 ton och slå sig igenom vilken barriär som helst. l den här utformningen har Scoop en maxhastighet på 110 km/tim och en räckvidd på 35 mil. Tracer är biotekniskt bearbetad för att kunna förvandlas till en dubbelpipig jonpistol med lasersikte. Holepunch kan förvandla sig till en dubbel kompressionskanon. Hans koncentrerade luftskott är kraftiga nog att splittra en stålvägg och skjuta ner ett jetplan på tre kilometers avstånd. Tracer och Holepunch kan kombineras till ett enda vapen som då får bådas egenskaper. Scoop kan använda Tracer och Holepunch både som robot och grävrnaskin.

Svagheter: Scoop kan överhettas när han använder sin skopa för att lyfta för tunga saker under för lång tid. Detta kan resultera i att han tillfälligt slutar fungera. Dessutom kan emellanåt samarbetet mellan Tracer och Holepunch klicka så att de i kombinerad form blir obrukbara.

Publicerad i: Transformers 5/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net