NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

DRAG STRIP

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: STUNTICON

"Förste man i mål överlever!"

Typ: Drag Strip skrotas hellre än han förlorar. Oavsett vad han inlåter sig i, racertävlingar, slagsmål eller ordväxling... så hatar Drag Strip att förlora. Kanske för att han känner sig betydelsefull, kanske för att han tycker om att plåga andra. Han är en mästare på att hitta på fula tricks för att kunna avgå med segern. Han vinner ofta, och då överöser han sina kamrater med skryt om sitt stordåd.Han skryter för övrigt hela tiden, även när han har förlorat. De andra Bedragarna tycker att Drag Strip är egoistisk och självupptagen. Helst vill de inte ha något med honom att göra. Inte ens Megatron tål åsynen av Drag Strip. Han skulle hellre smältas ned än tillbringa en timma ensam med den skrytmånsen. Men Megatron vet att Drag Strip om möjligt är ännu värre att handskas med för Autoboterna, och därför låter han honom hållas.

Egenskaper: Som bil kan Drag Strip uppnå en hastighet av 400 km/timman. I den farten använder han sig av en plasmakanon som skjuter ut en energikula på 30.000 volt. Räckvidden är 1,5 km. Som robot kan han upphäva tyngdlagen lokalt med sitt gravitationsgevär. Vapnet är kraftigt nog att krossa stora robotar när de kastas kors och tvärs av naturlagarna. Med de andra Stunticons bildar han jätteroboten Menasor.

Svagheter: Som bil har Drag Strips motorkomponenter en tendens att skära. Det är oftast kylanläggningen som sviktar i höga hastigheter. Som många Bedragare har han även en tendens till att svikta i kritiska situationer.

Publicerad i: Transformers 3/1989

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net