NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

HARDHEAD

GRUPP: AUTOBOT
UNDERGRUPP: HEADMASTER
MÄNSKLIG KOMPONENT: DUROS
FUNKTION: MARKANFALL
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: HEADMASTERS # 1

"Antingen gör vi det på mitt sätt eller inte alls."

Typ: Det finns bara ett sätt att få Hardhead att följa ett råd och det är att få honom att tro att det var han som kom på det. Han känner endas ett sätt att göra något - hans sätt. Han är lika envis som en Buick med ett sex år gammalt batteri en kall vintermorgon. Han talar inte speciellt mycket, men när han gör det är han kortfattad och saklig, och bryr sig inte om vad andra känner. En del skulle kalla honom affärsmässig, andra oförskämd. Hans liv är soldatmässigt, han lämnade Cyberton p.g.a. att han hade blivit besviken på Autoboternas taktik, inte för att han eftersträvade fred. På slagfältet är han lika trög som någon annanstans. Reträtt är för honom ett fult ord - han kommer att kämpa tills det antingen inte finns något kvar av honom eller av hans fiender.

Duros är Hardheads idealiske partner. Nebulosiern njuter av kriget precis lika mycket som Autoboten. I åratal hade Duros tjänstgjort som säkerhetschef för Nebulos regerande råd. Men han tyckte att hans jobb var ganska tråkigt - Nebulos hade varit fredligt så länge att tillfällena till handling var sällsynta. Det binära paret fann snabbt stt gemensamma intresse och lade alla tvivelaktigheter åt sidan. Av alla Headmasters är Hardhead och Duros de som kommer bäst överens, men Duros iver att ta till strid har fjärmat många av hans nebulosiska kamrater, inklusive större delen av hans familj. Inte ens hans fru vill kännas vid honom. Duros är en pålitlig och fyndig krigare som sällan visar känslor - att göra det skulle avslöja den smärta som hans misslyckade privatliv orsakat honom.

Egenskaper: Som tank har Hardhead en maxhastighet på 250 km/h. Han är oemottaglig för de flesta typer av pansarbrytande artilleri och de flesta värme- och elektromagnetiska strålvapen. Han har en räckvidd på 720 kilometer. Han bär en 120 mm laserstyrd kanon som avfyrar en mångfald olika vapen: brandbomber, ljud- och explosiva granater. Som robot använder han två splitterpistoler som avfyrar diamanthårda kristalldelar som kan strimla en fottjock stålvägg med ett enda skott. Som fordon kan hans avgaser smälta lacken av ett förföljande fordon eller en robot som följer honom för närgånget.

Svagheter: Trots att han är osårbar mot de flesta pansarbrytande artilleri, lider Hardhead ofta av skador från rekylen av sina egna vapen.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net