NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

FIREFLIGHT

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: AERIALBOT
FUNKTION: SPANING

"När jag är i luften går ingen fiende säker, ingen vän heller!"

Typ: Om Aerialboterna behövde körkort för att flyga, hade Fireflight aldrig fått något! Han är luftens stora skräck. Han har en tendens att överväldigas av allt det vackra han ser från sin plats högt uppe i skyn, och han glömmer ofta att se var han flyger. Detta leder till en rad olyckstillbud. Och en del olyckor! Det enda som räddar Fireflight från att krascha mot hus, berg och andra flygplan är påpasslighet från de andra Aerialboterna. När de är på uppdrag, måste han hela tiden tänka på vad den egentliga avsikten med uppgiften är. Men det är omöjligt att bli arg på Fireflight... han är som ett barn, full av förvåning och lustiga upptåg. Ibland undrar kamraterna dock vilken sida han egentligen är på.

Egenskaper: Fireflight kan flyga med en hastighet på upp till 2.0 Mach. Då har han en räckvidd på 1600 km med fulla tankar. Han kan avfyra raketer som sprider en högexplosiv vätska när de exploderar. Som robot använder han sig av fotongevär. Det är ett skrämmande vapen som ger offret synrubbningar. Dessa sitter i i fem minuter. Tillsammans med de andra Aerialboterna bildar han jätteroboten Superion.

Svagheter: Fireflight är en fara för sig själv och andra, bekymmersfri som han är. Skulle en människa följa med honom på en flygtur, vore det rena självmordet. Hans flygstil sliter också väldigt på mekaniken, och Fireflight är en bränsleslösare av stora mått!

Publicerad i: Transformers 7/1988

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net