NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

LANDMINE

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: PRETENDERS
FUNKTION: ASTEROIDMINÖR

"De största skatterna finner man på de mörkaste platserna!"

Typ: Landmine tycker om att se sig själv som en sorts robotvariant av lndiana Jones (han har sett alla filmerna flera gånger!) som trotsar alla faror i sökandet efter mineraler eller reliker. Hans Autobotkarnrater ser honom bara som en hetsporre, dock en hårt arbetande sådan. Problemet är att Landmine ibland tycker att hans arbete är en smula trist och oglamoröst. Han är mycket bra på det han gör men längtar efter något annat. Landmine älskar äventyrsberättelser, både i bok- och filmform, och vill mycket gärna leva ut sina fantasier. Att han är en Autobotkrigare som kämpar mot de ondskefulla Bedragarna (tillräckligt äventyrligt för de flesta!), tycks inte räcka. Han är rädd för att andra ska tycka att han är lika gammal och dammig som en del av de ting han gräver fram. Men när han får en uppgift, är han till hundra procent koncentrerad på den. Optimus Prime uppskattar en sådan pålitlighet och önskar att han kunde övertyga Landmine om att han utgör en viktig och nödvändig roll i Autoboternas krigsmaskineri. Mineralerna han tar med sig används som alternativa energikällor och för framställning av nya vapen ... och Transformers. Dock tycker Landmine att det vore trevligt att rädda en jungfru och få slåss mot en drake då och då!

Egenskaper: På grund av den fientliga omgivning som Landmine ofta tvingas arbeta i (kosmiska stormar, meteoritregn och liknande), är hans hölje gjort av en ytterst fast cybertronsk legering som står emot det mesta. Dräkten har inbyggda livsuppehållande system som sätts in vid kraftig gravitation. Få vapen kan tränga igenom detta kompakta hölje. Landmine kan förvandlas till ett terränggånde fordon som innehåller elektromagnstiska, kemiska, strålnings-, ljud- och värmesökare. Han är beväpnad med en lasersabel och en astrokanon som avfyrar brandbomber.

Svagheter: Landmine kan ibland lita för mycket på sitt yttre Pretenderhölje och vara ovillig att lämna detta trygga skal. l strid tar Landmine ofta på sig för mycket för att bevisa för sina Autobotkompisar att han är lika tuff och intressant som de.

Publicerad i: Transformers 2/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net