NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

MINDWIPE

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: HEADMASTER
MÄNSKLIG KOMPONENT: VORATH
FUNKTION: HYPNOTISÖR
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: HEADMASTERS # 2

"En blick från mig och du har förlorat."

Typ: Mindwipe är kanske den mest oförklarlige och definitivt den mest mystiske av alla Bedragarna. När han inte utför sina plikter som bedragarkrigare ägnar han sin tid åt att försöka få kontakt med de elektromagnetiska andarna från Bedragare som varit döda mycket länge. Han hoppas på att hans kommunikationer med dessa kan lära honom hur de blev besegrade av Autoboterna och undvika att göra samma misstag. Förutom att beräkna och konstruera olika mottagare, antenner och annan utrustning så har hans experiment endast nått en begränsad framgång. Han har lyckats få in ett fåtal vilsekommna sändningar utsända i yttre rymden från en del tv-program från Jorden på 1950- och 60-talet men inte mycket mer. Av dem är tv-serien som hette "Min mamma bilen" hans favorit.

Mindwipe är binärt bunden till Vorath, den tidigare forskningsministern på Nebulos. Vorath blev relegerad från sitt kontor när Galen, en medlem i det regerande medmänskliga rådet kom på honom med att vara inblandad i olagliga medicinska experiment. När grupper av Autoboter och Bedragare anlände till Nebulos och kastade planeten in i kriget såg Vorath en möjlighet att hämnas på Galen. Galen hade allierat sig med Autoboterna, så Vorath gick ivrigt genom headmasterprocessen som genom bioteknik gav honom möjlighet att förvandlas och bli Mindwipes huvud. Även om allt inte blev exakt som han hade hoppats, så njuter Vorath i fulla drag av sitt nya liv som en Beadragarheadmaster.

Egenskaper: Som fladdermus kan Mindwipe flyga i en maxhastighet av 1100 km/h och har en räckvidd på 190 mil och har en enorm styrka. Hans ögon avger en suboptisk strålning som är osynlig men ger honom möjligheten att helt ta över nästa vilken annan mekanoids självkontroll som helst som tittar i dem. Med andra ord har han förmågan att hypnotisera Transformers. Som robot använder han en giftpistol som avfyrar en vätska som paralyserar alla nervkretsar den träffar, och fryser dess offer på fläcken i upp till 30 minuter.

Svagheter: I sina försök att kontakta demonterade Bedragare, blir Mindwipe så involverad i sitt självorsakade translika stadium att han är totalt omedveten om allt annat, vilket gör honom extremt sårbar för fiendeanfall. Han kan bli lika sårbar medan han ser på ett gammalt tv-program, beroende på hur mycket han gillar det.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net