NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

INFERNO

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: LIVRÄDDARE

"Ingen rök utan att jag dyker upp"

Typ: "Ju hetare, desto bättre" brukar Inferno säga, och då talar han inte bara om bränder. Hans förkärlek för strid och kamp ökar med dess intensitet, en egenskap som värdesätts av både vän och fiende. Även om hans huvudsyfte är att livrädda, hamnar han ofta i stridens hetta och klarar sig bra där. Om det är någon som klagar på honom, gäller det i allmänhet att han inte håller sig till sin uppgift. Men det är för att han vill så mycket. Och det kan man ju faktiskt inte klaga på.

Egenskaper: Som fordon har han en vanlig brandbils alla egenskaper. Som robot är han bland de starkaste av Autoboterna. Han är klädd med keramiska plattor som gör honom motståndskraftig mot temperaturer upp till 8000 grader. Brandsläckningsgeväret han har skjuter inte bara skum utan kan även stoppa elektromagnetisk strålning av olika sorter med speciella elektrodämpande strålar. Om han tar bort sina händer, kan han använda handlederna till att skjuta ut kortdistansraketer som ökar eller minskar syret.

Svagheter: Inferno är inte bra på att lyda order, något som kan ställa till problem för både honom och hans kollegor. Hans speciella konstruktion gör honom till en av de minst rörliga Autoboterna när han är robot.

Publicerad i: Transformers 3/1989

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net