NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

SLINGSHOT

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: AERIALBOT
FUNKTION: STÖD FÖR MARKSTYRKORNA

"Jag är till och med bättre än jag tror."

Karaktär: Slingshot vinner aldrig en popularitetstävling. Han är en skrytmåns även när han absolut inte har något att skryta om. Han tycker om att ta äran åt sig för saker som andra har gjort, en synnerligen irriterande ovana som får de andra Aerialboterna att tycka illa om honom. De flesta Autoboterna är medvetna om Slingshots dåliga drag och hade föredragit att han hade lämnat dem. Men till allas förvåning överser Autobot-ledaren Optimus Prime med Slingshots alla brister och backar upp honom hundraprocentigt. Optimus Prime inser, och han är kanske den ende som gör det, att Slingshot beter sig som han gör på grund av brist på självförtroende - han är den långsammaste och lägst stående av alla Aerialboterna och känner sig därför otillräcklig. Trots allt är Slingshot en lojal och hårt arbetande soldat. Kvaliteter som Optimus Prime sätter högt värde på.

Egenskaper: Slingshot kan starta och landa vertikalt. Han kan alltså skjuta iväg upp från marken som en raket och behöver bara en liten avfyringsramp. Trots att han är den långsammaste av Aerialboterna - maxhastigheten är Mach 1.6 - är han den rörligaste av dem. Han kan tvärvända min i luften, på en "tioöring". Hans räckvidd är 100 mil. Han är också den bäste skytten av Aerialboterna - hans dubbla kanoner kan träffa en stoppskylt på motorvägen en mil bort. Som robot använder han ett neutrongevär som skjuter iväg neutronsalvor med en hastighet av två hundra salvor i sekunden. Med detta gevär kan han totalförstöra ett helt stadskvarter. Tillsammans med de andra Aedalboterna bildar han jätteroboten Superion.

Svagheter: Slingshots speciella flygteknik sliter mycket på hans utrustning. Han behöver servas dubbelt så ofta som de andra Aerialbotema. Och dessa lämnar honom ofta i sticket i farliga situationer för att de tycker så illa om honom.

Publicerad i: Transformers 11/1989

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net