NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

SQUEEZEPLAY

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: HEADMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: LOKOS
FUNKTION: KRIGARE

"Sätt mod framför intellekt, så är segern din!"

Typ: En enmans krigsmaskin. Squeezeplay tänker aldrig efter innan han rusar in i striden. Han är inte på något sätt dum, men han tror inte på att det finns en fiende eller något föremål som klarar att stå emot en attack från honom. Åsynen av Squeezeplay har skrämt även de tuffaste Autoboler. Med sina sargande, krossande klor och sylvassa huggtänder som biter igenom de flesta rustningar är Squeezeplay tillräckligt farlig för att ha en så oförskräckt syn på omgivningen. Han litar inte till list eller taktik. Han anser att detta är till för de svaga. Styrka är allt för Squeezeplay, och han har ingen tilltro till eftertänksarnma individer. Squeezeplay föraktar svaghet i alla former och skaffar sig fiender inom de egna leden lika lätt som hos Autoboterna. Precis som sin stridskamrat Fangry hatar han att bli beordrad att göra saker. Om fienden är inom synhåll, ska den bara krossas ... och Squeezeplay är den som ska göra det. Hans nebulosiske partner, Lokos, är en förhärdad brottsling som specialiserat sig på smuggling och flygkapning. Han njuter av Squeezeplays styrka och utnyttjar den till att avancera personligen. Så länge Squeezeplay får sin beskärda del av kaos och våldsam död, låter han gärna Lokos hålla på. Det passar inte riktigt Lokos falska och lömska natur, men när man har tillgång till Squeezeplays enorma råstyrka, spelar det ingen roll.

Egenskaper: Squeezeplay är mycket stark och beväpnad med en kanon som kortsluter och förstör elektriska kretsar. Han är en fruktansvärd fiende i robotskepnad. Men det är ändå ingenting mot hur han är i form av krabba. Hans kraftiga titanförstärkta klor kan skära igenom nästan alla metaller och gör Squeezeplay till en livsfarlig motståndare. Han använder sin stjärt som en sorts spikklubba. Squeezeplay är väl hemmastadd både på land och under vatten och är expert på djuphavssabotage. Hans kropp tål de stora djupens kraftiga tryck.

Svagheter: Squeezeplay har nästan inga riktiga svagheter, men han är inte på något vis oförstörbar. Hans vägran att tro att någon skulle kunna skada honom gör honom oförsiktig och kan bli hans fall en dag.

Publicerad i: Transformers 4/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net