NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

SLAPDASH

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: POWERMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: LUBE
FUNKTION: ANFALLSKRIGARE

"Ibland, om man väntar tillräckligt länge, löser sig problem av sig själv."

Typ: Slapdash är ingen bra lagmedlem. Han är typiskt virrig, försumlig och slarvig. Han kan sällan någonting om de olika strategier som tillämpas av Autoboterna i strid, beroende på att han vanligtvis glömmer att programmera in dem i sin minnesbank. Han är känd för att kasta in i ett slag utan sitt vapen, eller ännu värre, utan att ha fyllt på bränsletanken. Ibland glömmer han till och med ta med Lube. Utan sin binärt anslutna partner förlorar Slapdash förmågan att förvandla sig. Det blir oftast hans Autobot-kolleger som får betala priset för hans misstag. Det är de som får täcka upp för honom när han är obeväpnad, och de får bogsera honom tillbaka till Autoboternas bas när hans bränsle är slut. Det är tur för Slapdash att de så gärna gör honom dessa tjänster.
På Hi Q lndustrials forskningscenter på planeten Nebulos, specialiserade sig Lube på bränsleteknologi. Under ledning av ställets chef, Hi Q, var det Lube som lyckades få det genombrott i sin forskning som innebar att nebulosierna kunde förorena alla sina bränsleresurser. Detta förhindrade att Transformers kom till Nebulos för att stjäla dessa åtråvärda varor. Robotarna blev nämligen förgiftade av dem. Lite senare kom Bedragarna Darkwing och Dreadwind och hotade planeten. En grupp Autoboter försökte till slut jaga iväg den livsfarliga duon, men utan tillgång till giftfritt bränsle var de oförmögna att klara av det själva. Ironiskt nog fick denna händelse Lube att bestämma sig för att hjälpa de varelser han tidigare hade försökt skrämma bort från planeten. Han genomgick Powermaster-processen och blev binärt kopplad till Slapdash, så att han kunde bidra i Autoboternas kamp mot Bedra- garna.

Egenskaper: Slapdash förvandlar sig till en racerbil. l denna skepnad kan han uppnå en maxhastighet på 1000 km/tim och har en räckvidd på 300 mil ... när han kommer ihåg att fylla tanken. Både som robot och bil är han beväpnad med en kraftfull elektromagnetisk pistol, som kan neutralisera och tömma kraften ur nästan vilken maskin som helst som dess strålar träffar. Han använder den enbart mot Bedragare. Lube kan förvandla sig till Slapdashs motor. Då fungerar han som dennes kraftkälla och kan omvandla nästan vilken energikälla som helst till bilbränsle.

Svagheter: Praktiskt taget alla Slapdashs svagheter är självförvållade och lätta att undvika. Hans oförsiktighet är utan jämförelse hans största problem.

Publicerad i: Transformers 6/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net