NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

TRIGGERHAPPY

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: TARGETMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: BLOWPIPE
FUNKTION: SKYTT

"Skjut, grabbar, skjutl"

Typ: Triggerhappy är ett galet datoriserat kräk, som man länge trodde hade för många utbrända kretsar, och han tar allt i livet med en klackspark. Till och med mitt i en rasande strid är han alltför upptagen med att flina hysteriskt och dregla smörjolja för att se var han skjuter. Tyvärr för honom bryr han sig inte mycket om vem som skjuter i hans riktning heller. Han verkar berusad av ljudet från hans egna vapen, och han klampar lyckligt omkring medan han skjuter. Den framgång han har på slagfältet beror i allmänhet på att hans vilda skjutande skapar panik i fiendelägret. De som har känt honom länge spårar hans vettlösa beteende miljoner år tillbaka, till en episod i ett träningsläger för Bedragare: Triggerhappy övade med ett protonmaskingevär samtidigt som han for fram på en svävarbräda. Han halkade och föll med huvudet före hela tiden våldsamt skjutande. Ett halvt dussin av hans lärare utplånades av misstag. Triggerhappy fruktade det värsta och blev glatt överraskad när lägrets befälhavare berömde honom och omedelbart befordrade honom. Han har behållit denna maniska attityd sedan dess, men ingen vet om det är för att det gav ett sådant positivt resultat första gången eller för att han slog i skallen när han föll av svävarbrädan. Triggerhappy är kopplad till Blowpipe, den rnissundsamme svågern till den ondskefulle nebulosiske ledaren Lord Zarak. På Nebulos skötte Blowpipe Zaraks politiska karrär och var delvis ansvarig för dennes snabba karriär. När Lord Zarak stöttes ut och anslöt sig till Bedragarna, tyckte Blowpipe att det var lämpligt att följa med, så det gjorde han.

Egenskaper: Triggerhappy förvandlar sig till ett turbojaktplan med en maxhastighet på 3800 km/tim och en räckvidd på 600 mil. Han är utrustad med två dubbla sidomonterade snabbskjutande fotonpulskanoner som huvudsakligen används mot fientligt flyg. Blowpipe har förmågan att förvandla sig till en kraftig komprimerad luftkanon, som Triggerhappy använder fIitigt som robot.

Svagheter: Det är självklart att om man beter sig som Triggerhappy ute på slagfältet, riskerar man dels att skjuta slut på sin ammunition och dels att träffas av fiendens eld.

Publicerad i: Transformers 5/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net