NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

JOYRIDE

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: POWERMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: HOTWIRE
FUNKTION: KRIGARE

"Njut av varje ögonblick som om det var det sista."

Typ: Joyride är en fruktad krigare och en skicklig tekniker men är mest känd för sina utflykter i hög hastighet på motorvägarna. Han kör för fort och för vårdslöst för att tillåtas vistas på samma vägar som de flesta andra. Han bryr sig bara - om att uppmärksamma andra trafikanter när han råkar plöja rakt in i någon av dem. Han söker spänning inte bara på detta område. Enda anledningen till att han gick med Autoboterna var att han tyckte det verkade kul. Han får en kick av att vara med i kriget. Han kan inte tänka sig något njutbarare än att slåss mot en trupp bränsletörstiga Bedragare, en inställning som stör många av hans Autobotkolleger, som kanske är mer allvarligt lagda. Han är lika snabb på att skaffa sig en förutfattad mening som att trycka gasen i botten. Detta impulsiva uppförande resulterar ofta i att Joyride kastar sig in i dåligt genomtänkta äventyr. Ofta blir det någon av hans mer eftertänksamma Autobotkamrater som får förhindra att han blir offer för en katastrof som han själv är orsak till.
Hotwire klassades som en "kronisk förare utan tillstånd" på hemplanet Nebulos. På jorden skulle man kalla honom för biltjuv. När Hotwire togs av myndigheterna för vilken gång i ordningen vet väl ingen, gav den briljante nebulosiske forskaren Hi Q honom chansen att reda ut sitt liv och börja arbeta på Hi Q lndustrials forskningscenter. Hi Q insåg att Hotwire var en naturbegåvning som mekaniker och gav honom jobb på företaget. Hotwires uppgift var att gå igenom alla nya mekaniska skapelser. Han skötte sitt arbete perfekt, men när han så fick chansen att gå igenom Powermaster-processen, så gjorde han det. Han gavs den biomekaniska möjligheten att förvandla sig till och fungera som Joyrides motor.

Egenskaper: Som bil kan Joyride uppnå en hastighet av 800 km/tim och har en räckvidd av 140 mil. Hans titanförstärkta däck ger honom perfekt väggrepp på alla sorters ytbeläggningar. Både som robot och bil är han utrustad med ett fotongevär som kan låsa molekylstrukturen i alla metaller som dess stråle träffar. Resultatet blir att den fryser all rörlig mekanism strålen kommer i kontakt med.

Svagheter: Joyride är ständigt offer för sina impulsiva utbrott. Han råkar in i otaliga olyckor och strider på grund av att han aldrig tänker sig för.

Publicerad i: Transformers 6/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net