NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

PUNCH

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: DUBBELAGENT

"l mitt jobb finns det inga vänner, bara misstänkta."

Typ: På ytan är Punch den mest samlade och välanpassade individ man kan tänka sig. Vid kritiska tillfällen håller han sig kall och tar befälet, och hans auktoritativa sätt och imponerande uppenbarelse hjälper till att lugna hans kamrater. Många av Autoboterna beundrar hans tysta, hjältemodiga sätt att uppföra sig. Men Punch lurar sig själv nästan lika mycket som han lurar andra. Han vill tro att han är en fåordig robot för att det i hans jobb är livsfarligt att prata för mycket. Sanningen är att Punch säger så lite för att han misstror absolut alla! Hans roll som dubbelagent, där han ständigt måste förställa sig för att kunna blanda sig med Bedragarna, har gjort honom till ett sjukligt misstänksamt nervknippe. Han döljer det väl, men Punch är ständigt livrädd för att bli förrådd (av sina Autobotkamrater) och avslöjad (av fienderna Bedragarna). Det är bara Autoboternas ledare, Optimus Prime, som misstänker att Punchs ständiga underrättelseoperationer, som för honom in i hjärtat av Bedragarnas läger, kan påverka honom negativt. Han ser inte den lugne, självsäkra krigare som andra ser. Han ser en krutdurk som kan explodera när som helst. Punch vet hur lätt och kaxigt han kan vandra runt bland Bedragarna, och han ser på sina Autobotvänner och undrar om någon av dem är en dubbelagent. Trots allt detta finns det inget tvivel om Punchs mod och engagemang. Varje gång Punch får ett nytt uppdrag, ger Optimus Prime honom chansen att backa ut utan att förlora ansiktet. Och varje gång accepterar Punch uppdraget.

 

COUNTER PUNCH

GRUPP: BEDRAGARE
FUNKTION: DUBBELAGENT
"I mitt jobb finns det inga vänner, bara misstänkta."

Typ: När Punch förvandlas till Counter Punch, förändrar han inte bara sitt yttre utan hela sin personlighet. Det besynnerliga är att varken Punch eller Counter Punch är medvetna om att det sker någon mental förändring. En psykomekaniker skulle kunna tjäna en förmögenhet på honom, för Punch/Counter Punch är ett praktexempel på schizofreni (eller personlighetsklyvning). Trots att han behåller sina Autobotkänslor som Counter Punch (och utför sina dubbelagentuppdrag; infiltrerar och rapporterar om Bedragarnas truppförflyttningar och annat), blir han mer som en Bedragare än en Autobot. Som Punch är han tystlåten, beslutsam och återhållsam, men som Counter Punch är han lika hänsynslös som vilken annan Bedragare som helst. Till och med hans Bedragar-"kamrater" kan tycka att han är väl våldsam och aggressiv. Och den som vågar skämta om detta får veta att han lever! Förmodligen har Punchs personlighet verkligen förändrats av hans pressande arbetsuppgifter, så att en del av hans gamla jag har gått förlorat. Punchs spel är så övertygande att han placerades som chef för Bedragarnas underrättelse-tjänst där han samlade in information om Autoboterna och hade befälet över Bedragarnas samtliga spioner. Denna roll ger Punch/Counter Punch ett unikt problem. Hur kan han bibehålla sin täckmantel och uppnå resultat utan att åsamka sina Autobotkamrater skada? Den stora faran är att Counter Punch en dag får full kontroll över hans splittrade hjärna. Detta vore rena katastrofen för Autoboterna!

Egenskaper: Både som Punch och Counter Punch kan han förvandla sig till en smidig och aerodynamisk bil med en maxhastighet av 280 km/tim och en räckvidd på 200 mil. Som Autobot använder han en dubbel granatkastare som kan avfyra explosiva brandbomber på 3000 meters avstånd. Som Bedragare har han en fotonkanon som avger en kretsförstörande energistråle. För att inte Punchs dubbelspel ska avslöjas, har alla Autoboter en dämpningsanordning som reducerar kanonens effekt men som förstärker den visuellt, så att Bedragarna ska tro att träffen har varit allvarlig. Allt Autoboterna måste komma ihåg att göra är att falla omkull!

Svagheter: Alla Punchs svagheter härstammar från den mentala delningen mellan honom och hans alter ego, Counter Punch. Han riskerar ständigt att glida in helt i rollen som Bedragare och bedra sina Autobot-kamrater. Om detta någonsin skulle hända, hade Autoboterna varit tvungna att stoppa honom. Om de hade kunnat göra det utan att skada honom återstår att se. Tills vidare kan dock Punch få utlopp för sina aggressioner i rollen som Counter Punch.

Publicerad i: Transformers 2/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net