NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

CLOUDRAKER

GRUPP: AUTOBOT
UNDERGRUPP: KLON
FUNKTION: JAKTFLYG

"Det är bara dragningskraften som binder oss samman"

Typ: Ingenting är bra nog för Cloudraker. Han är avundsjuk på sin klonbroder Fastlanes polularitet bland varelser av alla slag. Han önskar att han kunde puttra omkring på jordytan förvandlad till dragster som sin bror och få tillfälle till mellanspel med andra autoboter, fastän han samtidigt är livrädd för att landa på marken. Han flyger så högt han nånsin kan för att komma över denna rädsla, bara för att bli ännu mera frustrerad över att inte kunna komma ur atmosfären och gå in i ett fast kretslopp runt jorden.
Det faktum att han är en av de snabbaste bland alla autoboter är en klen tröst för honom. Till och med att vråla fram fritt uppe i skyn är ett obehag för honom - ett litet fel i hans navigationssystem har orsakat svårartad klaustrofobi. Himlen är för trång för honom! Cloudraker är helt enkelt en enda röra av kortslutna kretsar. Han kommer att behöva år av psykologisk virusbekämpning innan han nånsin kan ta sig samman helt och fullt.

Egenskaper: Som jetplan har Cloudraker en maxhastighet på Mach 2,8. Hans räckvidd är 4.500 kilometer. Som robot är han beväpnad med två gravitations-kanoner. Genom att förändra gravitationsfältet runt en fiende, eller vilket föremål som helst, kan kanonerna få föremålet att antingen krossas eller explodera. Desto större måltavla, desto mindre effektiva är kanonerna.

Svagheter: Cloudrakers alla egenskaper är beroende av hans psykiska balans för tillfället. Vid de få tidpunkter då han lyckas glömma alla sina bekymmer är han en mycket effektiv krigare. Hans största psykiska problem är att han har en tendens till transform-blockad - det vill säga att han inte kan förvandla sig i kritiska situationer.

Publicerad i: Transformers 1/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net