NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

CROSSHAIRS

GRUPP: AUTOBOT
UNDERGRUPP: TARGETMASTER
MÄNSKLIG KOMPONENT: PINPOINTER
FUNKTION: VAPENINSPEKTÖR
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: HEADMASTERS # 1 (Crosshairs), HEADMASTERS # 4 (Pinpointer)

"Skjut inte förrän du ser kablarna i deras ögon."

Typ: På Cybertron hade Crosshairs en lång karriär som Autoboternas vapenförvaltarchef. Han införskaffade, underhöll och lagrade de senaste och dödligaste vapnen åt sina vapenbröder. Det avskyvärda resultatet av hans forskning blev att hans självförakt växte efter hand som fler och fler Bedragare skickades till skrothögen. Han argumenterade det att det fanns bättre sätt att använda tiden än att hamstra mordverktyg. Han gav upp sina vapenaffärer och förenade sig med Autobotbandet lett av Fortress Maximus. När Fortress Maximus avstod från kriget var Crosshairs en av de första att enas med honom och en av de mest högljudda supportrarna. Hur som helst blev de snart tvungna att återuppta striderna mot Bedragarna på grund av händelser på planeten Nebulos, och Crosshairs följde motvilligt med. Med vetskap om Crosshairs tidigare erfarenheter utsåg Fortress Maximus honom till vapeninspektör. Han är noggrann och försiktig - en del skulle säga överförsiktig. Trots att han är långt ifrån glad över sitt jobb, är han mycket omtänksam och uppmärksam på sina begränsade resurser. Han gillar inte att slösa ammunition; han skjuter inte förrän han är säker på att han inte kan missa och uppmuntrar andra att göra detsamma.

Pinpointer var en biomassa-återvinningsingenjör på Nebulos. Som sådan delar han sin binära partner Crosshairs angelägenhet gällande effektivitet och att undvika slöseri. Han är mycket affärsmässig och kan vara kortfattad till den grad att han verkar ohövlig. Men han är mycket pålitlig och en idealisk Targetmaster.

Egenskaper: Pinpointer förvandlas till en dubbelpipig raketdriven granatkastare som kan låsa på ett mål på mindre än 0.0003 sekunder, men han förlitar sig oftast på att Crosshairs säger åt honom att skjuta. Han kan avfyras både för hand och monterad på Crosshairs i fordonsform. Som fordon har Crosshairs en maxhastighet på 260 km/h och en räckvidd på 120 mil. Han är byggd att ta sig fram genom mycket tuffa terränger och har en överlägsen hållbarhet.

Svagheter: I vapenform lider Pinpointer ofta av illamående och yrsel som ett resultat av utblåsets rök han andas in från hans egen eldgivning. Detta kan avsevärt försämra hans pricksäkerhet. Crosshairs blir ibland överväldigad av den hejdlösa förstörelse han bevittnar i strid, vilket hämmar hans stridseffektivitet.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net