NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

RUCKUS

GRUPP: BEDRAGARNA
FUNKTION: NÄRSTRID

"Jag tar gärna några smällar för att få dela ut en!"

Typ: Ruckus är en livsfarlig krigare som dock ofta är sönder. Denna rullande plåtlåda av lösa bultar och knöliga plåtar ser alltid ut som om han var på väg till skroten. Det är inte förvånande att det är han som alltid är villig att ta de största riskerna på slagfältet, för han struntar fullkomligt i sitt yttre och är bara intresserad av att segra. Han är en av de modigaste Bedragarna. Han kan vara omringad av 100 Autoboter och ändå hålla stånd. Med sin bullriga röst, sin ständigt uppvarvade motor och sin framåt-till-varje-pris-attityd gör han sig påmind för både vän och fiende. För miljoner år sedan, på Cybertron, anställde Bedragarnas befälhavare, Megatron, Ruckus som vanlig budbärar-droid. Vid den tiden var Ruckus mycket mindre. Han var avsedd för enklare ärenden. Men vid striden i Valvolux visade Ruckus vad han gick för. Efter att ha blivit tillfångatagan bakom fiendelinjerna och slagen i bitar av en Autobot-missil, kunde han ändå varna en annalkande grupp Bedragare för Autobolernas bakhåll med hjälp av den enda del som fortfarande fungerade på honom: hans röstmodul. Megatron belönade honom genom att bygga upp honom igen i den större och starkare form han har än idag och genom att ge honom status som fullvärdig Bedragar-krigare. Och Ruckus har återgäldat sin befälhavares tro på honom genom att i alla lägen vara fullständigt lojal och uppoffrande.

Egenskaper: Som bil kan Ruckus ramma och köra över motståndare. Han är känd för att ha skickat iväg fienders fordonshjul i fyra olika riktningar med en enda träff. Med sina titandubbade däck kan han få grepp på och köra över i princip vad som helst. Han har en maxhastighet på 320 km/tim och en räckvidd på 100 mil. Han kan spruta ut en otäck, illaluktande olja genom avgasröret som kan få en förföljare att fullständigt förlora greppet på vägbanan. Både som bil och robot är han beväpnad med tunga raketgevär som avfyrar kvicksilveröverdragna exploderande raketer. En enda rakets detonation kan skapa en krater som är 15 meter djup och 500 meter bred.

Svagheter: Ruckus är inte direkt känd för att ha några svagheter, men han kan dock kasta sig in i en strid utan att tänka på att han kan behöva reservde lar till och från. Detta kan göra honom tillfälligt obrukbar, men det händer emellertid ytterst sällan. Trots att han är lite allmänt skruttig, hindrar det honom sällan från att deltaga i alla slag. Han låter aldrig smärtan stoppa honom.

Publicerad i: Transformers 5/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net