NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

HORRI-BULL

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: HEADMASTER
MÄNSKLIG KOMPONENT: KREB
FUNKTION: MARKSOLDAT

"Krossa allt som står upp och trampa ner resten!"

Typ: Om det är någon Bedragare man ska försöka undvika, så är det Horri-Bull. Det är inte bara så att han är en aggressiv typ som gärna krossar allt i sin väg. Nej, anledningen till att så många Transformers (det må vara Autoboter eller Bedragare) undviker Horri-Bull är att när det gäller personlig hygien, lämnar Horri-Bull mycket övrigt att önska. Man kan inte minnas när han senast tog ett ångbad, och hans kropp är täckt av ett flera år tjockt lager av gammal olja och fett. Dessutom gör en läcka i hans inre bränsleledningar att det alltid droppar (eller i värsta fall sprutar) lite gammal använd olja ur munnen på honom när han talar. Detta, i kombination med att det ofta bolmar ut giftig rök ur hans näsa, förklarar säkert varför han är en så isolerad figur. Många undrar varför Horri-Bull åtminstone inte tvättar sig eller låter reparera sina bränsleledningar. Faktum är att han gillar att vara en illaluktande slusk. Det får honom att stå ut från resten av Bedragar-krigarna. Han har en idealisk nebulosisk partner, Kreb, en f.d. värd för en TV-show, även denne med ett osympatiskt beteende. Om någonting är avskyvärt, njuter Kreb extra mycket av det. Han är ful i munnen och kompletterar därmed Horri-Bull på ett utmärkt sätt.

Egenskaper: Det rör sig måttligt fort i Horri-Bulls hjärnkontor, men han är en mycket stark och mycket tuff krigare. (Det ryktas dock att en stor del av hans tjocka hölje består av smuts.) Han är en förstörelsemaskin som (i robotform) bär en kraftig kanon med en räckvidd på över 20 mil. Som tjur är han ännu värre beväpnad och använder en eldkastare (monterad i stjärten) som gör stor skada på hans fiender. Om Horri-Bull vill gömma sig för motståndarna (och det är inget han brukar känna behov av), kan han blåsa ut en effektiv och illaluktande rökridå. Han är långtifrån snabb, men han får alltid sitt jobb gjort!

Svagheter: Horri-Bull har få egentliga svagheter, men han blir ofta isolerad från sina kamrater i strid. Det sägs också att om vinden blåser i fel riktning, är det mycket enkelt för hans fiender att lukta sig till var han finns, även om han är långt därifrån.

Publicerad i: Transformers 5/1991

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net