NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

GETAWAY

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: POWERMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: REV
FUNKTION: KRIGARE

"Ös på... men håll dig alltid kall!"

Typ: Getaway är en utbrytarkung utan motstycke! Han använder en kombination av finess och logik för att ta sig ur de mest knepiga situationer. Hans förmåga att behålla sitt lugn under de mest extrema villkor är legendarisk. Detta rykte föddes på slagfältet långt innan han blev en Powermaster, under vad som har kommit att kallas Rustningsfrossandehändelsen. Getaway ledde en rutinpatrull vid den stora Titanium-korsningen på Cybertron, när han och hans Autobotkolleger stannade upp ett tag för att bevittna en spektakulär trafikolycka på andra sidan motorvägen. Medan Autoboterna rustningsfrossade (den cybertronska termen för att man saktar in för att titta på en olycka), svepte en trupp Bedragare, som i hemlighet hade arrangerat olyckan, ner mot dem och anföll. Autoboterna tillfogades stora skador, och det låg kroppsdelar överallt på vägen. Getaway fick alla fyra hjulen sönderskjutna, förlorade synen på högra strålkastaren och delar av den vänstra, och hans plasmagranatgevär blev obrukbart. Trots detta, och trots Bedragarnas spärreld, ledde han kyligt Autoboterna i en taktisk reträtt bort till närbelägna Polyhex-tullplatsen. Autoboterna betalade sin energon-tull och fortsatte igenom. Men, precis som Getaway misstänkte, hade Bedragarna inte den rätta växeln och försökte passera utan att betala. Detta aktiverade tullgrindsystemet, som fångade Bedragarna innan de kunde smita.
Rev var telekommunikationsforskare på planeten Nebulos vid Hi Q lndustrial-forskningskomplexet, som sysslade med att försöka uppfinna nya teknologier som kunde användas för att förhindra Transformers från att invadera planeten. Rev trodde att Transformers var mer än bara maskiner, vilket var grunden till att man på Hi Q beslöt sig för att hjälpa en kvartett Autoboter att överleva sitt besök på Nebulos. Denna hjälp yttrade sig i form av Powermaster-processen, där Rev lät sin kropp bli biomekaniskt laddad, så att han kunde gå samman binärt med Getaway och få möjligheten att förvandla sig till och fungera som dennes motor.

Egenskaper: Getaway är en mästerlig militär strateg. Som bil kan han med sin 600 hästkrafter starka motor (Rev i förvandlad form) köra med 900 km/tim. Han är utrustad med skottsäkra fönster och en stridspansar som motstår granateld. Räckvidden är 200 mil. Ett datoriserad navigationssystem i honom ger honom möjlighet att lägga ut en lång och komplicerad kurs i förväg, så att han kan koncentrera sig på andra saker medan han far fram. Han är beväpnad med ett dubbelpipigt plasmagranatgevär.

Svagheter: Getaway är en av de tuffaste Autoboterna som kör omkring på vägarna idag. Han har inga kända svagheter. Om han inte använder sig av energon-bränslet av högsta kvalitet, har Rev en tendens att gå ojämt när han är förvandlad till motor.

Publicerad i: Transformers 6/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net