NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

WINDSWEEPER

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: TRIGGERCONS
FUNKTION: LUFTFÖRSVAR

"Oinbjudna gäster förvandlas snabbt till skrot!"

Typ: Före kriget var Windsweeper chef för renhållningsverket på Cybertron. Han var nästan perverst road av att hålla gatorna och de underjordiska kommunikationsrören på hans hemvärld i toppskick. Han lät kasta sådana som skräpade ner i fängelse för minsta lilla förseelse, som t.ex. att droppa olja på offentlig plats. Som försvar för denna extrema petighet sa han, "En ren planet är en stark planet". Det är inte så underligt att de som känner honom än idag praktiserar det han brukade tjata om, fast nu är det Bedragarna som är utsatta för hans pedanteri. Som försvarare av luftrummet ovanför Bedragarnas högkvarter gör han täta flygrundor och skjuter ner nästan allt han ser: insekter, fåglar, löv i vinden, drakar, Autoboter, till och med andra Bedragare om de inte identifierar sig snabbt nog. Han känner sig hemma uppe i luften och tycker att han har rätt att hålla den så ren som han vill ... d.v.s. mycket ren. Windsweepers noggrannhet är känd bland Transtormers.

Egenskaper: Som flygplan har Windsweeper förmågan att använda högintensitets-värmegeneratorerna längst ute på vingarna till att smälta och skära igenom solitt stål. Han har en maxhastighet på 3000 km/tim och en räckvidd på 900 mil. Både som robot och plan är han utrustad med infraröda sökare med stor räckvidd. Dessa är känsliga nog att upptäcka en varm popnit på ett skrotupplag bort. Han är även beväpnad med två kraftfulla laserkanoner.

Svagheter: Windsweepers motvilja mot smuts i alla former kan få honom att uppträda lite obalanserat. Han förlorar förmågan att handla och tänka klart och logiskt och blir emotionell och kan i värsta fall smälla en säkring. Bästa sättet att få Windsweeper ur balans är att kasta sopor på honom!

Publicerad i: Transformers 5/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net