NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

TRYPTICON

GRUPP: BEDRAGARNA
FUNKTION: ANFALLSBAS
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: TRANSFORMERS # 27

"Total seger kräver total förstörelse."

Typ: Trypticon slutar inte skjuta förrän han står i en höftdjup grushög. Han är den mest effektiva, dödliga stridsmaskin som Bedragarna har uppfunnit hittills. Han är fullständigt utan nåd och samvete. Den enda känslan han är programmerad att visa är hat. Han hatar allt och alla. Denna känsla är alltid närvarande, den bara varierar i styrka. Han återhåller sin avsky mot sina Bedragarkolleger tillräckligt för att vara minimalt samverkande, men hans hat mot Autoboterna når inga gränser. Människor ger honom inga starkare känslor, han betraktar dem som sparsamt värdiga hans uppmärksamhet. Men han tycker även att de är i vägen lite väl ofta. Han skulle jämna en hel stad med marken för att få en ren träff på en Autobot. Han är i högsta grad medveten om sina egenskaper, men osäker på Bedragarnas mål. Även om han tror att han en dag kommer leda Bedragarna, så har han så liten användning för någon annan att denna framtidsutsikt knappast är vidare lockande. Trypticon anstränger sig inte för att dölja sina känslor, förutom för sig själv. Han kan inte erkänna för sig själv att hans hat mot andra är en mask för att dölja hans hat mot sig själv. Han skulle gärna göra allt annat än det han gör. I hemlighet tycker han att krigsföring är tråkigt och meningslöst. Men han accepterar sanningen att ödet har gjort honom till den ultimata krigsmaskinen och att ingen kan göra det bättre!

Egenskaper: Som dinosaurie har Trypticon en otrolig styrka och han är så gott som ogenomtränglig för attacker. En raketryggsäck tillåter honom att hoppa sträckor på tre mil. Han kan avfyra värmesökande plasmabomber från sin mun och han bär en partikelstrålkanon i sin "bihåla". Med sina optiska sensorer skjuter han avfyrar han högfrekventa hypnostrålar. Dessa strålar bär en kraftfull elektromagnetisk strålning som, när han ser på en annan Transformer, kan åsidosätta sitt måls mentala processer, vilket ger Trypticon möjlighet att styra denna Transformer. Om det avsedda målet är för viljestarkt eller om denne lyckas komma undan från Trypticons blick tillräckligt snabbt kan denne undvika detta öde. Som stad öppnar sig Trypticon för att avslöja landningsplattformar, reparationsbryggor och ett kommunikationscenter som inkluderar antenner för lokala och avståndskommunikationer. Ett antigravitationsfält hindrar andra från att komma närmare än 300 meter om inte Trypticon väljer att låta denne göra det. Roterande skannrar på hans bas kan blåsa hål i ett helt kvarter. Som mobil stridsstation är Trypticon kanske som farligast. Han har en räckvidd på 13 000 km och kan nå en hastighet av 1300 km/h. Dessutom har han en blixtrande laserkanon, roterande bergssprängare, förstörelsestrålar, och dubbla fotonkanoner.

Svagheter: Trypticon har inga kända svagheter.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net