NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

RATBAT

GRUPP: BEDRAGARNA
FUNKTION: BRÄNSLEREKOGNOSERING

"Vägen är mitt smörgåsbord!"

Karaktär: Ratbat har inga vänner, inga affärspartners. Han sköter sig själv. De andra Bedragarna är medvetna om detta, men samarbetar med och tolererar Ratbat på grund av dennes unika förmåga att hitta nya bränslereserver. De uppskattar detta så mycket att de är villiga att överse med hans extrema beteende. Ratbat föredrar att tanka genom att köra in sina enorma mekaniska huggtänder i bränsletankarna på alldeles nya bilar. Ju bättre bilen är gjord, desto godare smakar bensinen. Detta förstör vanligtvis bilarna. Trots att många av de andra Bedragama tycker att denna vana är onödig och smaklös, hjälper de mer än gärna Ratbat att fortsätta med sitt djuriska värv genom att erbjuda honom bilar. Dessutom vet de, att om Ratbat inte kan tillfredsställa sin bränsletörst på det sättet, kanske han väljer en av dem i stället. Och de skulle förmodligen inte våga neka honom detta.

Egenskaper: Som mekanisk "fladdermus" fungerar Ratbats vingar som kemiska sonsorer som hjälper honom att hitta och välja bland olika bränslen. De kan känna av minsta spår av bränsle - deras känslighet är så stor att de registrerar molekyler koncentration av storleken på en quadriljon i luften. I sin mun har han infällbara mecka-tänder som kan trycka hål i nästan vilka material som hell. Med dessa tankar han. Mikro-kemiska processorer i tänderna omvandlar de flesta fossila och alkoholbaserade bränslen till en typ som han kan tillgodogöra sig. Som "fladdermus" kan han anta storleken av en enorm fladdermus med cirka en fots vingbredd, eller en större modell med tio fots vingbredd. l bägge storlekar kan han flyga i 100 km/tim och har en räckvidd på 400 km. Han har en extrem manöverförmåga.

Svagheter: Ratbats vingar är hans mest sårbara delar. De tål inte särskift mycket artillerield.

Publicerad i: Transformers 8/1989

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net