NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

BRAWN

TILLHÖR: AUTOBOTERNA
FUNKTION: FÖRSTÖRELSE
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: TRANSFORMERS # 1

"Herre över mikrochipsen!"

Beskrivning: Brawn ser på jorden som en fiendeplanet - men han älskar den. Han är den tuffaste av Autoboterna. Han njuter av utmaningar och när han står inför en sådan, lever han upp totalt! Han är stark, hård och mycket smidig - och därför får han ofta arbeta ihop med Bumblebee när Autoboterna är i oländiga bergstrakter - men det är hans kärlek till utmaningen som gör honom värdefull för Autoboternas ledare Optimus Prime. Han deppar aldrig, och det hjälper upp moralen i de egna leden. Han uppskattar ett gott skämt, om det är lite grovkornigt. Det värsta med honom är att han ibland kan förakta andra som inte är lika tuffa som han.

Egenskaper: Brawn är en av de starkaste Autoboterna. Han kan lyfta upp till 80.000 kg och slå ner en mindre byggnad med ett slag. Hans uthållighet och motståndskraft mot artillerield saknar i det närmaste motsvarighet bland Autoboterna.

Svagheter: Som Autobot med kanske minst utvecklat kretssystem - de flesta av hans komponenter är inriktade på styrka - är Brawn mycket sårbar för elektromagnetiska anfall och liknande. Hans iver att visa sin styrka resulterar ofta i att han använder den felaktigt, utan att tänka. Han har ofta förstört byggnader innan han tagit reda på om de var de rätta.

Publicerad i: Transformers 6/1987

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net