NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

QUAKE

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: TARGETMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: TIPTOP OCH HEATER
FUNKTION: MARKATTACK

"Inget varar för evigt ... så varför inte krossa det direkt?"

Typ: Förnuftet har aldrig lyckats påverka denne rasande och destruktive bärsärk. Quake anfaller allt och alla med obändig frenesi. Endast ihållande rop från Bedragar-kolleger av typ, "Sikta med dina pistoler dit bort i stället!" och "Autoboterna är där borta, din idiot", har hindrat honom från att skjuta sina egna. Annars slutar han inte förrän allting omkring honom ligger i ruiner eller hans ammunition tar slut. Quake får Megatron att ifrågasätta en av dennes mest omhuldade teorier om militär strategi: "Jag har hellre en idiot som skjuter än tio vältränade krigare som håller igen på elden." Megatron har upptäckt att om den idioten är Quake, kan pistolen peka mot honom.
Quake är i lag med två nebulosier, Tiptop och Heater. Tiptop arbetade som akrobat i den resande Tresfärs-cirkusen på Nebulos. Han förlorade sitt jobb efter att ha skadat flera av de andra cirkusartisterna. Bittert skrev han på för Bedragarna för att få hämnd på sin tidigare arbetsgivare.
Heater var en smart småhandlare som mest arbetade i gränderna i Nebulos största städer. När polisen kom honom på spåren, genomgick han samma biotekniska process som Tiptop och blev binärt bunden till Quake.

Egenskaper: Som tank är Quake kapabelatt jämna en femte klassens Autobotbefästning på några minuter. Han har en rnaxhastighet på 125 km/tim och en räckvidd på 40 mil. Hans larvfötter i en titanlegering ger honom möjlighet att klättra rakt uppför brant stupande klippväggar. Han är utrustad med en kraftfull plasmakanan som har en räckvidd på 60 km. Tiptop förvandlas till en gyroskopdestabilisator som förstör balansen hos alla mål den träffar. Heater förvandlar sig till en dubbel fotonpistol. Både som tank och robot kan Quake utnyttja de två nebulosierna i vapenform, antingen var och en för sig eller kombinerade till ett vapen.

Svagheter: Quake har ett dåligt kylsystem. När han försöker sig på riktigt svåra klättringar, överhettas han ofta och blir obrukbar. På grund av hans bristande logiska sinne, kan detta resultera i nästan vilken handling som helst med på följd att antingen hans sändarsystem eller bränslesystem kan smälta.

Publicerad i: Transformers 5/1990

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net