NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

COSMOS

Gruppe: Autobot.
Funktion: Rekognoscering og kommunikation.

"Stræb efter stjernerne - men behold begge ben på jorden!"

Profil: At fræse rundt blandt stjerner og meteorer i det ydre rum kan virke lækkert, men Cosmos ved bedre! Der er både ensomt og trist derude i rummets dybder. Men han ved, at alle Autoboter må tage del i kampen mod Bedragerne, og han finder sig i sin rolle uden beklagelser. Af og til har han dog behov for lidt afveksling i sit job som fjernt stationeret udpost, og så rejser han et smut ned til jorden og leger UFO! De fleste UFO-observationer de seneste år er Cosmos på natlige eventyr. En anden af hans hobbyer er at "løbe" slalom blandt meteor sværmene. Men for det meste befinder Cosmos sig ude på sin ensomme udkigspost, hvor han slipper for de evindelige mobiliseringer og træfninger - noget der er en sand plage for hans Autobot-kolleger på jorden.

Egenskaber: Som rumskib holder han sig stort set i de sædvanlige satellitbaner i nærheden af jorden, men han kan dog foretage længere rejser rundt omkring i det ydre rum. Disse aktioner kræver store mængder af brændstof. Tophastigheden i rummet er 26.000 km/tim. Cosmos kan fungere som kommunikationssatellit og formidle signaler fra jorden videre ud i rummet. Hans optiske sensorer overstråler alt, menneskene har tilvejebragt indenfor denne teknik. Med en imponerende præcision kan han med sine laserkanoner blande sig i træfninger på jorden fra sin fjerne position. Laserkanonerne kan også aktiveres i robotform.

Svagheder: Cosmos er ikke særlig brugbar på jorden, han er langsom og svag. Desuden sker det, at han forlader sin post ene og alene, fordi han keder sig!... og det er jo noget, der kan få alvorlige konsekvenser for Autoboterne, som ofte er meget afhængige af hans præstationer.

Stammer fra: Transformers nr. 1/1989.


Denne figur-profil er transkriberet fra den danske Transformers-tegneserie og rettet af Martin Lund, mslu97@musik.auc.dk.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net