NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

CHROMEDOME

Gruppe: Autobot.
Undergruppe: Headmaster.
Menneskelig Partner: Stylor.
Funktion: Computer-programmør.

"En kampstrategi er kun lige så god som dens programmør"

Profil: Chromedome brugte flere tusinde år med at bryde talkoder på Cybertron's Institut for Udvidet Programmering, før et Bedrager-angreb forvandlede stedet til en rygende bunke mikrochips. På den måde tvunget ind i krigen, brugte Chromedome sine evner til at omprogrammere en del af sine Autobot-kolleger til mentalt at kunne udmanøvrere deres fjender. Men dette førte kun til et evigt-eskalerende intelligens-kapløb, hvor begge sider hårdhændet kæmpede om at kunne bruge det seneste i software-udviklingen til militære formål. Desillusioneret og frustreret, sluttede Chromedome sig ivrigt til Fortress Maximus' ekspedition om at finde en fredelig verden for dem at leve på. Da krigen, til stor ægrelse for Chromedome, alligevel snart fulgte efter dem til Nebulos, bruger han nu stadig meget af sin tid på akademisk indlæring - nu har han jo trods alt en helt ny verden, han skal lære at kende. Men han har også indset nu, at krigen mod Bedragerne ikke kan undgås, men kun kan vindes. Han er lige så skolet og reserveret som han altid har været, men nu er han også en dedikeret kriger.

Stylor, Chromdome's binært-forbundne Nebulanske partner, er mere bekymret om sit eget udseende end krigsførelse. Han bruger mere tid på at pynte sig selv og pudse Chromedome, end at forberede sig på kamp. I Nebulanske kredse er han kendt for sin gode smag i tøj og hans smukke udseende. Han er dog ikke så meget en charlatan - få Nebulanske kvinder er interesseret i en fyr, der prøver på at se bedre ud end dem selv. Han er charmerende, glad og selvfikseret. Mange har en fornemmelse af, at han kun meldte sig frivilligt til at blive en Headmaster, fordi det var "in" at gøre på det tidspunkt.

Styrke: Som bil giver Chromedome's dobbelte brændstof-indprøjtende, turboladte og side-monterede motorer ham en maksimal hastighed på næsten 770 km/t på jævn vej. Hans rækkevidde er lidt over 1.000 km. Den på hans kølerhjelm monterede infrarøde målsøger, styrer automatisk de to tag-monterede dobbelt-lasere, som han også bruger som robot.

Svagheder: Chromedome har besvær med at køre over ujævnt terræn som bil. Stylor's selvoptagethed hæmmer ofte Chromedome's effektivitet, især i en kampsituation.

Denne figur-profil er oversat af Martin Lund, mslu97@musik.auc.dk.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net