NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

BRUTICUS

TILLHÖR: BEDRAGARNA
FUNKTION: KRIGARE

"Vägen till paradiset är kantad av Autobot-vrak!"

Egenskaper: Bruticus är en idealisk soldat. Han utför sina uppdrag med en effektivitet som är en dröm för varje militär befälhavare. Han vet hur man ska lyda order. Men han är inte så bra på att ta egna initiativ. Han kan ofta stå och se sig förbryllat om i striden, om ingen säger till honom vad han ska göra. Men han är en ganska bra blandning av de fem Combaticons - Brawl, Swindle, Blast Off, Vortex och Onslaught. Vare sig han krossar en Autobot eller flera stycken, så gör Bruticus bra jobb. "Jag tycker om honom", säger Bedragarnas ledare, Megatron. "Jag önskar att jag hade en hel arme av såna som han!" Det är tur för Autoboterna att han inte har det!

Styrka: Bruticus är otroligt stark. Han kan pulvrisera en hel bro med ett 14.000-psi-slag. Han kan lyfta upp till 250.000 kg. Han använder Onslaughts kraftfulla ljud-pistol, som kan krossa en bergvägg till damm med en enda träff. Hans rustning är i det närmaste oigenomtränglig.

Svagheter: Bruticus är långsam och inte särskilt vig. Han är därmed lätt att träffa. Han är inte kreativt tänkande, och han kan ibland vara mer ett hinder än en tillgång om han inte är ordentligt förberedd med instruktioner.

Publicerad i: Transformers 7/1987.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net