NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

OPTIMUS PRIME

Gruppe: Autobot.
Funktion: Leder af Autoboterne.

"Alle tænkende væsener har ret til at være frie."

Profil: Hvis han havde været født på Jorden, så var han blevet læge, mekaniker, forsker og kriger. Men på Cybertron er der ingen forskelle mellem disse beskæftigelser, så Optimus bruger sine kundskaber til at helbrede og reparere - hvilket er den samme sag for Autoboterne - samt at forbedre verden omkring sig og, om nødvendigt, til at kæmpe. Med hensyn til kraft og intelligens har han intet modstykke. Han har den samme stærke personlighed som Abraham Lincoln. Han kan være utrolig venlig, og hans medfølelse for alt levende er grænseløs. Dette gælder også for jordiske væsener. Men han kæmper uafladeligt for de svage og forsvarer det, han tror på. For at opnå en varig fred, ved Optimus, at han må besejre Bedragerne én gang for alle!

Egenskaber: Som robot kan Optimus deles op i tre komponenter. Han har en uhørt klogskab og styrke. Han kan løfte 2.000.000 kg, og et slag af hans næve udvikler en kraft af 6.000 kg pr. kvadrattomme. Han har et lasergevær og kan brænde hul i en af Bedragernes jetfighters på 50 km's afstand - meget takket være sin ekstreme nøjagtige visuelle fokuseringsevne. Hans fornemste hjælpemiddel, Roller, ligner et lille køretøj, som han bruger, når han diskret vil snige sig ind bag fjendens forsvarslinier. Han kan opretholde radiokontakt på en afstand af 2.000 km. Når han har Roller stationeret et sted, er det som om han selv var der. Han kan via fjernstyring affyre sit Combat Dæk-modul fra en afstand af 450 meter. Auto-Launcheren, som sidder på dækket, kan udnytte forskellige former af artilleri og strålevåben, inklusive de fleste af de typer, som de andre Autoboter benytter sig af. Launcheren indeholder også en avanceret gribearm, som gør, at ladning og våbenskifte kan ske automatisk. Kommunikationsantennen, der sidder på Launcheren, danner en forbindelse mellem Optimus og alle hans Autobot-kolleger indenfor en radius af 80 km. Den kan også overføres til en satellit, hvilket drastisk forøger dens kommunikationsmuligheder.

Svagheder: Til trods for at Optimus Prime kan fungere som tre adskilte moduler, påvirkes de to øvrige dele, hvis et af dem beskadiges. Især Roller er sårbar - specielt bag fjendes linier, hvor han ofte befinder sig. Men Optimus-modulet er det klart vigtigste af de tre. Han vil være i stand til at overleve uden de andre, mens han er livsnødvendig for dem. I øvrigt kan man sige, at den eneste svaghed, man kan finde hos Optimus Prime, er hans næsten overdrevne medfølelse for andre. Han ville være mere effektiv som militær leder, hvis han var lidt mere hensynsløs - men så var han jo heller ikke Optimus Prime.

Stammer fra: Transformers nr. 4/1988.


Denne figur-profil er transkriberet fra den danske Transformers-tegneserie og rettet af Martin Lund, mslu97@musik.auc.dk.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net