NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

IRONHIDE

Gruppe: Autobot.
Funktion: Sikkerhedsstyrken.

"Højteknologisk udrustning er ingen erstatning for mod."

Profil: "Sløve microchips" er Ironhides almindeligste udtryk. Han foretrækker handling frem for ord. Han er den ældste af Autoboterne, har den længste erfaring i kamp og er den barskeste af gruppens medlemmer. På grund af sin forsvarsevne bruges han for det meste til defensive opgaver, og han var længe Optimus Primes personlige livvagt. Han værdsætter alt levende højt - det være en kæmpestor robot eller en lille spurv.

Egenskaber: Ironhides "hud" er lavet af en trithylliomstållegering (imprægneret med kulfibre), som gør ham modstandsdygtig overfor de fleste former af artilleri. Han er den Autobot, som er nærmest begrebet usårlighed. Hans vigtigste våben er det, han for sjov kalder sin "vandpistol". Den kan affyre en stråle af en hvilken som helst væske op til 300 meter. Han foretrækker at bruge en petrokemisk væske, som antændes ved kontakt med et andet materiale. Han er også udstyret med lyd-, radar- og radiodetektorer.

Svagheder: Ironhide er den langsomste af Autoboterne. Flere af dem betragter den gamle kæmpe som noget, der burde "pensioneres"... en påstand som i hvert fald ikke finder støtte hos Optimus Prime.

Stammer fra: Transformers nr. 9/1989.


Denne figur-profil er transkriberet fra den danske Transformers-tegneserie og rettet af Martin Lund, mslu97@musik.auc.dk.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net