NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

JETFIRE

Gruppe: Autobot.
Funktion: Luftforsvar.

"Blandt videnskabens mysterier ligger nøglen til sejr."

Profil: Jetfire er den hurtigste af alle Autoboter, og han er en vovehals, der med glæde og entusiasme kaster sig ud i enhver kamphandling. Han domineres af én eneste tanke: Han er fast overbevist om, at den eneste måde, man kan besejre Bedragerne på, er ved hjælp af en mere avanceret Autobot-teknologi. Han er den første i den nye generation af Autoboter, hvilket jo til fulde kan forklare den ovennævnte indstilling. Jetfire er desuden skabt på Jorden og har altså ingen erindring om hjemplaneten. Han er stærkt engageret i sagen, og dette engagement kan kun måle sig med hans store interesse for videnskabelig forskning.

Egenskaber: Som jetfighter tillader Jetfires yderst bevægelige vinger ham at starte som et almindeligt jetfly - for derefter senere at trække vingerne bagud og opnå en hastighed af Mach 4,2. Ved hjælp af dobbelte superstærke jetmotorer og dobbelte tanke med flydende kvælstof, kan Jetfire opnå en hastighed, der gør ham i stand til at neutralisere Jordens tiltrækningskraft. Med denne egenskab kan han bevæge sig som en raket, skyde op gennem atmosfæren og videre ud i rummet og, med en hastighed af Mach 29, dykke ned som et meteor (deraf hans navn) et halvt kontinent derfra kun 30 minutter senere. Som robot og jetfly er han udrustet med fire af hinanden uafhængige partikelstrålekanoner rund om hovedet, og otte varmesøgende angrebsraketter.

Svagheder: Jetfires rækkevidde er begrænset af hans enorme brændstofforbrug; hvert transatmosfæriske trip kræver optankning, når han lander. Eftersom han for nyligt er konstrueret, opstår der talrige mekaniske og elektroniske fejl i hans system. Alt fra en defekt radio til maskinhavari ude i rummet har ramt ham.

Stammer fra: Transformers nr. 4/1988.


Denne figur-profil er transkriberet fra den danske Transformers-tegneserie og rettet af Martin Lund, mslu97@musik.auc.dk.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net