NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

STEELJAW

GRUPP: AUTOBOT
FUNKTION: SPÅRARE
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: G.I. JOE # 142

"Det som inte ögonen ser, känner näsan."

Typ: När Steeljaw är på jakt är hans byte så gott som fångat. Hans orubbliga beslutsamma och ihärdiga jakt kombinerat gör honom till en verkligt skräckinjagande Autobot. Han utför varje uppdrag med en kall professionalism som bottnar i det stora självförtroende han har för sina förmågor. När han inte är upptagen med att smyga sig på Bedragare vänder han troligen sin uppmärksamhet mot alla möjliga vittringar i hans närhet - spår efter en mus, stanken från en sopbil, till och med doften av en ung kvinnas parfym. Detta resulterar ofta i en skrämmande överraskning för hans ovetande byte. Steeljaw är inte ute efter att skada någon - han gillar bara sitt jobb så mycket att det även är hans hobby.

Egenskaper: Som lejon använder Steeljaw en uppsättning microchips i sin nosmodul för att lokalisera och följa sina byten. Hans uppsättning är känslig nog att uppfatta spår i luften så svaga som en del på en biljon. Han har en räckvidd på 130 mil, och behöver inte mycket vila eller underhåll. Hans käkar har fantastisk styrka; någon som fångats mellan dem skulle finna det näst intill omöjligt att komma loss. Käkarna har en kraft på över 400 000 kilopascal och kan bita en 30 cm tjock stålkabel. I kassettform kan Steeljaw göra sig själv elektromagnetisk, så att han kan fästa sig vid järnhaltiga objekt. Han använder denna förmåga för att lifta långa distanser, i en form som inte drar till sig mycket uppmärksamhet.

Svagheter: Steeljaw måste undvika fuktiga miljöer eftersom hans kropp är synnerligt sårbar mot rost.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net