www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

RATCHET

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: LÄKARE

"Du krossar och jag lagar!"

Typ: Ratchet var känd som den bäste meckaren på hela Cybertron. Han kan åstadkomma allt från en knappnål till en kryssningsrobot och reparera de flesta Autoboterna, bara han får rätt material att jobba med. Hans råa språk och beteende står i grov kontrast till det känsliga arbete han uträttar på operationsbordet. Han vet hur man ska njuta av livet, trots kriget mot Bedragarna. "När började festen?" brukar han vanligtvis fråga när han är färdig med en operation på en av sina fallna kamrater. Han kan kritisera Autoboternas ledare, Optimus Prime, bakom dennes rygg i högre utsträckning än de andra Autoboterna, men han gör sftt jobb bra och utan att klaga.

Egenskaper: Ratchet har ett stort antal laserskalpeller, elektronmikroskop, elektriska sensorer och flytande mediciner (med smörjande eller kylande verkan, t ex) att tillgå.

Svagheter: Hans förkärlek för vilda fester framför allt annat kan ibland påverka hans arbetsinsats. Men i övrigt är han bara begränsad av tiden och de material som finns tillgängliga.

Publicerad i: Transformers 10/1989