www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

GEARS

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: TRANSPORT OCH SPANING

"Jorden stinker, men Bedragarna stinker ännu värre!"

Typ: Gears är den av Autoboterna som gnäller mest. Han trivs inte på jorden och missar inte något tillfälle att berätta det för alla i sin omgivning. Han är självupptagen och hittar fel på allt och alla. Även sig själv. Det är en av anledningarna till att Optimus Prime har nytta av honom. Gears är så sur att de andra Autoboterna gör allt för att få honom på bättre humör. Endast Optimus Prime vet att det bara är ett spel från Gears sida. Han har levt sig helt in i rollen som gruppens stora gnällspik.

Egenskaper: Gears är extrernt stark och extremt uthållig. Han används ofta till att bära tunga lass över långa sträckor. Han kan till och med bära vissa av sina kamrater för att spara bränsle. Gears kan skjuta iväg sig själv 30 km upp i luften och landa snyggt på en luftkudde han har under fötterna. Detta gör honom till en nyttig spanare, och eftersom han även kan spåra upp infraröda strålar, är han mycket användbar som spion nattetid.

Svagheter: Gears är mycket otymplig i luften och därmed ett lätt mål för fiendens angrepp. Även om hans dåliga humör är skådespel, kan hans hemlängtan till Cybertron göra honom deprimerad under långa perioder.

Publicerad i: Transformers 7/1988