www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

CHROMEDOME

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: HEADMASTER
MÄNSKLIG KOMPONENT: STYLOR
FUNKTION: DATAPROGRAMMERARE
FÖRSTA FRAMTRÄDANDE: HEADMASTERS # 1 (Chromedome), HEADMASTERS # 2 (Stylor)

"En stridsplan är inte bättre än dess programmerare."

Typ: Chromedome spenderade flera tusen år med sifferanalyser på Cybertrons institut för överkurser inom programmering innan en bedragarattack lämnade det i en rykande hög med mikrochips. Indragen i kriget på detta våldsamma sätt började Chromedome använda sina kunskaper till att reducera risken för våld genom att programmera många av sina autobotkolleger att kunna utmanövrera sina rivaler. Men detta påbörjade bara ett ständigt eskalerande strategiskt hjärnkrig, där de båda sidorna tävlade om att uppfinna den bästa mjukvaran för militära syften. Besviken och frustrerad allierade sig Chromedome ivrigt med Fortress Maximus i hans sökande efter fredsälskade världar som de kunde bosätta sig på. Men trots att det till hans förtret inte dröjde länge innan kriget följde honom till Nebulos, ägnar Chromedome fortfarande mycket tid åt sina studier - nu har han en hel värld att lära sig om. Men han har även funnit sig i sitt öde och accepterat att kriget med Bedragarna inte kan undvikas, endast vinnas. Han är lärd och tillbakadragen som alltid, men nu är han även en stålsatt krigare.

Stylor, Chromedomes binäre partner, är mer intresserad av sitt utseende än att kriga. Han ägnar mer tid åt att snygga till sig själv och polera Chromedome än han gör åt att förbereda sig för krig. I Nebulos socitetscirklar är han berömd för sin utomordentliga klädsmak och sitt snygga utseende. Han är dock inte mycket till kvinnokarl - det är få nebulosiska kvinnor som är intresserade i nån kille som försöker se snyggare ut än de gör. Han är charmerande, gladlynd och egoistisk. Många misstänker att Stylors anledning att frivilligt anmäla sig till att bli en Headmaster var att det var en kul grej just då.

Egenskaper: Som bil ger Chromedomes dubbla bränslematade, sidmonterade motorer honom en maxhastighet på 770 km/h på plan väg. Hans räckvidd är 1000 kilometer. Hans huvmonterade infraröda avståndsmätare används som sikte åt hans takmonterade dubbla laser, som han även använder i robotform.

Svagheter: Som bil har Chromedome problem att färdas på ojämna ytor. Stylors förströddhet hindrar ofta Chromedomes effektivitet avsevärt i strid.


Den här faktasidan har översatts från engelska av Fredrik Åkerberg.