www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

BUMBLEBEE

TILLHÖR: AUTOBOTERNA
FUNKTION: SPIONAGE

"I dom lugnaste vatten simmar dom farligaste fiskarna!"

Egenskaper: Bumblebee är Autoboternas lillebror. Han är liten, ivrig och ibland är han ordentligt slängd i käften. Men han beundrar de stora Autoboterna, särskilt Optimus och Prowl. Han är användbar som budbärare och spion; han kan ta sig fram på ställen där andra Autoboter skulle tveka, för han ser inte hotfull ut. Och hans förhållandevis lilla format ger honom möjlighet att färdas på vägar där de större robotarna inte kommer fram. Bumblebee vill bli omtyckt av alla, och det kan ibland få honom att ta risker som han inte borde.

Styrka: Han är den bränslesnålaste av alla Autoboterna, och därför utnyttjas han flitigt när man har ont om bränsle. Hans syn är enastående. Han kan se ett föremål som är 30x30 cm stort på ett avstånd av 60 kilometer, om sikten är god. Han rör sig obehindrat under vatten, och det gör honom synnerligen lämplig för den typen av spioneri och även räddningsaktioner.

Svagheter: Bumblebee är fysiskt sett den svagaste Autoboten, den som lättast går sönder. Men hans list kompenserar den bristen väl.

Publicerad i: Transformers 7/1987.