www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

SANDSTORM

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: SPANING

"När röken skingras, är jag borta"

Typ: "Se röken efter mej" är Sandstorms motto. Han älskar att citera det när Bedragarna förgäves jagar honom. Sandstorm är alltidvillig att ta de mest dödsföraktande risker. Han gillar att komma nära fienden under sina patrulluppdrag, så att han kan räkna antalet bultar i en bedragares bröstplatta. Bara när han är så våghalsig, när han kan få sin bränsle att pumpa kraftigt genom hans kropp, så att cirkulationsslangarna nästan brister, känner Sandstorm att han lever. Han gillar att utmana ödet. Allt som inte är farligt uppfattar han som tråkigt, och när han är uttråkad kan han råka illa ut, för då släpper han på koncentrationen. Sandstorm fruktar bara en sak: att kriget ska ta slut. Utan fiender att spionera på mister livet sin mening.

Egenskaper: Både som helikopter och buggy kan Sandstorm rikta rotorbladen mot marken och piska upp stora moln av damm och sand. Som helikopter kan han fara fram i 400 krn/tim och har en räckvidd på 140 mil. Som buggy ger 4-hjulsdriften honom möjlighet att ta sig fram i den eländigaste terräng. Han kan komma upp i 160 km/tim och har en räckvidd på 90 mil. Som robot använder han en sandblästeringspistol som skjuter höghastighetsstrålar av vassa silikat-partiklar som snabbt bryter ner allt de träffar. På mindre än två minuter kan han skjuta ett 150 cm stort hål rakt genom en 30 cm tjock betongmur.

Svagheter: Trots att han är rnycket rörlig som helikopter, är Sandstorm ytterst ömtålig. Minsta explosion i närheten av motorn kan få honom att störta.

Publicerad i: Transformers 2/1990