www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

ROLLBAR

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: THROTTLEBOTS
FUNKTION: SPÅRARE

"När det hettar till, lägger jag i överväxeln!"

Typ: Många tar miste på Rollbars impulsiva mod och dårskap. Men sanningen är att han gillar att ta risker och satsa lite i livet, dock utan att vara dumdristig. Han njuter av kamp i alla former - från att ta en fotbollsmatch på TV till att vara med i brinnande krig. Han har en förkärlek för lite macho-betonade klichéer som till exempel: "Låt oss visa dom vad vi är gjorda av, Autoboter!" eller "När det hettar till, lägger jag i överväxeln!". För det mesta framkallar Rollbars uttalanden skratt och inte större mod hos kamraterna. Men han verkar inte bry sig ett dugg om detta. Han hör antingen inte reaktionerna, eller också väljer han att ignorera dem. Han går bara vidare i livet och låter ingen dödlig fara eller något hotande hinder stoppa honom i sitt uppdrag.

Egenskaper: Som jeep har Rollbar en rörelseförmåga som är sällsynt. Han kan snurra och hoppa runt utan att egentligen förlora fart. Han kan ta sig igenom vilken terräng som helst, hur otillgänglig den än är. Han har inbyggda kemiska sensorer, strålningsdetektorer och en mängd inspelningsmaterial. Han är den perfekte spåraren.

Svagheter: Som jeep har Rollbar inte perfekt balanssinne. Han kan ibland välta i skarpa svängar. Hans vighet räddar honom dock oftast från svårare skador.

Publicerad i: Transformers 4/1990