www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

HOSEHEAD

GRUPP: AUTOBOTERNA
UNDERGRUPP: AUTOBOTERNAS HEADMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: LUG
FUNKTION: RÄDDNINGSTJÄNST

"Om du inte lyckas första gången, så försök igen."

Typ: Hosehead vill alltid en massa med saknar ofta förmåga att genomföra det. Redo, villig och oförmögen skulle kunna vara hans motto. Även om han har visat sig modig och skicklig i många desperata situationer, har hans iver att alltid stå till tjänst bidragit till att han ofta har råkat illa ut. Han har räddat folk när de redan har blivit räddade. Han sprutade skum över ett helt hus i avsikt att släcka det, trots att det redan hade blivit släckt.
Han är berömd för att göra rätt sak vid fel tillfälle. Vissa misstänker att detta kroniska problem är ett resultat av korsade hjärnkretsar. Men de som känner honom bäst, inser att hans fumliga beteende härstammar från en inre osäkerhet, och denna osäkerhet bottnar i sin tur i att han en gång var en lågstående mikrochip-räknare i en transistorfabrik på Cypertron. Han anslöt sig till Autobolerna för att han trodde att han kunde göra mer av sitt liv på det sättet. Han har försökt visa upp sina förtjänster ett stort antal gånger.
Hosehead är binärt bunden till Lug, en f.d. idrottsstjärna på planeten Nebulos. Lugs erfarenheter av att uppträda under stor press, tävlingssammanhang, har visat sig vara till stor hjälp för den osäkre Hosehead. Sedan Lug binärt har kunnat ansluta sig till Autoboten som dennes huvud, har Hosehead fått en betydligt ökad självsäkerhet och är därmed till större nytta för Autobot-kamraterna.

Egenskaper: Hosehead förvandlar sig till en avancerad brandbil. Som sådan är han utrustad med en hydraulisk stege, högtrycksvattenslangar, eldsläckningsskum, infraröda sensorer som hjälper honom att hitta dolda värmekällor (såsom bränder innanför väggar, och levande varelser) och medicinsk och reparationsutrustning. Hans maxhastighet är 450 km/tim, och räckvidden är 100 mil. Han är beväpnad med två laserpistoler med kort räckvidd och ett acceleratorgevär.
Geväret fungerar så att när det får in en träff, sätter det okontrollerad fart på det som träffats, tills detta till slut kraschar rakt in i någonting. Gevärets räckvidd är 1 mil.

Svagheter: Hosehead tar sig ofta an onödiga uppgifter och kan då köra slut på sitt bränsle.

Publicerad i: Transformers 3/1990