www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

HOIST

GRUPP: AUTOBOTERNA
FUNKTION: UNDERHÅLLNING OCH REPARATIONER

"Du måste rulla innan du kan slåss."

Typ: Alla måste underkasta sig hans service-idéer, och ingen undanflykt är god nog för Hoist. Och han är sträng med all rätt. För även om jobbet hans som regel håller honom borta från frontlinjen, vet han hur viktigt det är att Autoboterna är i toppform när de ska ut i strid. Han tycker om sitt jobb, och det visar han genom sitt goda humör. Han är duktig också, så oavsett om det gäller full genomgång eller en packning som läcker, litar de andra på att Hoist klarar av det.

Egenskaper: Som bärgningsbil kan Hoist dra upp till 200.000 kilo. Som robot är han en av de starkaste Autoboterna. Från handlederna kan han skjuta värmesökande raketer som har en räckvidd på 10 kilometer. Multisensor-modulen han har i bakhuvudet kan bestämma ett förernåls sammansättning, täthet, hårdhet, energiinnehåll och ofta även funktion på avstånd upp till 1200 meter. Denna egenskap gör också Hoist till en effektiv och värdefull spanare.

Svagheter: Hoist sätter jobbet före allt annat och är ofta okänslig inför andras önskemål. Han är långsam i bilform och förbrukar mycket energi.

Publicerad i: Transformers 9/1988