www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

HEADSTRONG

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: PREDACON
FUNKTION: BAKHÅLL

"Det bästa rådet är att inte lyssna på goda råd."

Typ: Headstrong lyssnar inte på någon, speciellt inte sina vänner. Han är så självsäker att han inte bryr sig om någon annans åsikter. Han är självgod och arrogant och låter ingen blanda sig i hans affärer. Ingenting kan få honom att ändra mening när han har bestämt sig för något, oavsett hur tålmodig den skulle vara. När han går in för något gör han det till 100% och är obeveklig. Headstrong vet innerst inne att han inte är lika stark, intelligent och fruktlös som de andra Predacons. Trots det är han en fruktad fiende. Det bästa sättet att angripa honom är inte med vapen utan med psykologi.

Egenskaper: Som noshörning kan Headstrong komma upp i 100 km/t på korta avstånd. I den hastigheten kan hans horn genomborra en 1 meter tjock stålplatta. Vid kontakt avsöndrar hornet en rostframkallande vätska som ökar skadorna betydligt. Som robot använder han en plasma-pistol som sprutar ut en ström av energikulor som exploderar när de träffar. Han har också ett Distraktions-svärd. Det bryter ljusstrålarna i närheten så att motståndaren får problem att se var Headstrong är. Tillsammans med de andra Predacons bildar Headstrong Predaking.

Svagheter: Förutom ovanan att prata sig in i farliga situationer lider Headstrong av nedsatt rörlighet p.g.a. svagheter i lederna. Han ser också väldigt dåligt.

Publicerad i: Transformers 10/1989