www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

EJECT

GRUPP: AUTOBOT
FUNKTION: ELEKTRONISK ÖVERVAKNING

"Må bäste man vinna"

Typ: Vanliga ord och uttryck räcker inte för en sportfanatiker som Eject. Allt han säger är kryddat med idrottstermer. Att vinna är för honom "hemmaseger", medan "rött kort" är något han gärna ger tilldelar sina argaste fiender. Få Autoboter känner sig hemma i Ejects språkliga värld, men de uppskattar hans entusiasm. Eject kommer från Cybertron, och han är som de flesta därifrån väldigt framfusig och energisk. Att man kan få utlopp för sådant genom idrotten var något nytt för Eject när han första gången kom från Cybertron. Han hoppas att krigen med tiden ska kunna ersättas med sportsliga uppgörelser, både på jorden och andra ställen i universum.

Egenskaper: Eject skulle ha varit en perfekt sportkommentator, för han är expert på all världens idrotter. Som kassett kan han spela in alla TV- och radiosändningar. Som robot använder han sig av en elektronisk pistol som stör motståndarens elektroniska kretslopp.

Svagheter: Det händer att Eject glömmer att spela in viktiga nyheter för att han är upptagen med att lyssna på någon sportutsändning. Det kan ställa till stora problem både för honom själv och för de andra Autoboterna som litar på honom. Det har också hänt att bandet har trasslat till sig i kassetten under stora tävlingar som t.ex. OS.

Publicerad i: Transformers 3/1989