www.NTFA.net presenterar
Who's Who in the Transformers Universe

DARKWING

GRUPP: BEDRAGARNA
UNDERGRUPP: POWERMASTERS
MÄNSKLIG KOMPONENT: THROTTLE
FUNKTION: ATTACKFLYG

"Läget är aldrig så illa som det verkar ... det är vanligtvis värre."

Typ: Om Dreadwind är den ultimate pessimisten, kompletterar Darkwing honom fint genom att vara är manodepressiv. Han tror livet är en enda stor plåga, ett enda stort lidande, och att det är meningslöst att kämpa emot. Men där hans vapenbroder bara sitter och låter saker och ting hända, skrider Darkwing till handling. Om han är predestinerad att lida, så ska han, vid Primus, låta andra göra honom sällskap ... i allra högsta grad! Hans syfte med livet är att göra livet surare för andra än han tycker att det är för honom själv. Att dö, anser han, är att komma undan för lätt. Det är bättre att låta en fiende leva under ohyggliga smärtor. Han mår på något vis bättre när han vet att andra lider mer än han. Men det finns en sida av Darkwing som är minst lika dyster som Dreadwind. Oavsett hur bra det går för honom, är han övertygad om att det inte kommer att hålla i sig. För Darkwing väntar nästa personliga katastrof runt hörnet. Denna attityd hjälper honom i alla fall att vara beredd på eventuella anfall från fienden. Han är sammanbunden med Throttle, en simpel tjuv. Denne njuter av det han sysslar med och älskar att frottera sig med samhällets avskum. Throttle ser detta som en enkel form av ärlighet och uppskattar samma egenskap hos andra. Om han inte tycker om dig, säger han det utan omsvep. Throttle vet man var man har. På sätt och vis är det nog därför han kommer överens med Darkwing (även om Darkwing kanske inte skulle hålla med om detta), för Darkwing låtsas åtminstone inte vara något han inte är. Han är en pessimist rakt igenom.

Egenskaper: Darkwings egenskaper som jetplan är en spegelbild av Dreadwinds. Darkwing går samman med Dreadwind och bildar då Dreadwing. De är inte så mycket två skilda jetplan som två halvor av ett och samma plan. Darkwing är snabb och effektiv och är utrustad med två laserstyrda elektrokinetiska kanoner, som vänder fiendens vapen mot honom själv. Ju mer kraftfull en fiende är, desto mer kan Darkwing skada honom. Till skillnad från Dreadwind är han rörlig och livsfarlig i robotform och specialist på närstrid.

Svagheter: Om han inte vore i lag med en sådan hänsynslös hetsporre som Throttle, skulle Darkwing antagligen kunna hävda att han inte hade några svagheter alls. Men Throttle är så angelägen om att visa vad han går för, att han överanstränger sig som motor i desperata försök att överglänsa Dreadwind, vilket resulterar i att han blir för varm. När detta händer mitt under ett slag, kan det få katastrofala följder och leda till att Darkwing fungerar som rena måltavlan. Darkwing hatar att gå samman med Dreadwind, och han har ett outsinligt behov av att munhuggas och bråka med denne.

Publicerad i: Transformers 3/1991