NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore
Who's Who in the Transformers Universe

Introduktion

I nummer 3/87 av den svenska serietidningen började man publicera faktasidor om Transformers, som beskrev deras personligheter, egenskaper och svagheter. Faktasidorna kom från en amerikansk miniserie kallad Transformers Universe, som Marvel Comics gav ut 1986 vid sidan av den vanliga serietidningen. I de fyra nummer som miniserien omfattade presenterades 130 Transformers. Ytterligare en miniserie planerades för sommaren 1988, men den blev tyvärr aldrig utgiven. Istället inkluderades 72 av faktasidorna från den planerade miniserien i slutet av den vanliga serietidningen. Allt som allt skrev man 202 Transformers Universe-sidor, och alla dessa återfinns i menyn till vänster. Dessutom har jag inkluderat två faktasidor från programmet från BotCon '97.

I de 140 faktasidor som översattes till svenska (tre av dem dessutom två gånger om) har jag lagt till information om från vilket nummer faktasidan är avskriven, men inte gjort några andra ändringar. Enstaka stavfel har tyvärr uppstått på grund av scanningsprocessen.

Jag vill påpeka att den svenska översättningen i många fall är felaktig, då Atlantics översättare ibland hoppat över detaljer eller misstolkat informationen, och i några fall till och med lagt till egna detaljer. Jag har en målsättning om att kunna göra en nyöversättning av alla faktasidorna någon gång i en avlägsen framtid, men det står inte särskilt högt på min prioriteringslista - det är ett tidsödande jobb som kommer kräva stor noggrannhet.

Hösten/vintern 2005 började den svenska WWTFU-sektionen byggas ut med fler svenska WWTFU-profiler, tack vare Fredrik Åkerberg som tagit på sig att översätta några av de profiler som tidigare bara funnits i engelsk version. Fredriks profiler är markerade med * i menyn.

För att ta reda på vilka faktasidor som publicerades i vilka nummer av den svenska tidningen, titta i den kronologiska listan eller den alfabetiska listan.


Den här webbsidan skapades av Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net.
Den senaste ändringen gjordes den 22 februari 2003.

Disclaimer: This website is not created or run by either Hasbro, Kenner, Takara, Marvel Comics, Dreamwave Productions, Devil's Due Publishing, Titan Books, DK Publishing, IDW Publishing, Atari, Melbourne House, DreamWorks SKG, Paramount Pictures, or any other company whose characters or products are mentioned on the website. It is in no way intended to infringe on the copyrights and trademarks of these companies; it has been created for informational and entertainment purposes only.
Webmaster: Lars Eriksson, groundsplitter@ntfa.net