NewsTransformers movie seriesWWTFU Character profilesStore

Transformers Energon

Transformers Energonia on Suomessa esittänyt MTV3 lauantaiaamuisin 30.10.2004 alkaen. MTV3:n sarjaesittely "Transformers Energon. Taistelu hyvän ja pahan välillä jatkuu muotoaan muuttavien robottien maailmassa pitkin aurinkokuntamme planeettoja. Nyt on mukana entistä suurempia ja voimakkaampia robotteja kohtaamassa vihollisiaan. Sarja on puhuttu suomeksi."

Transformers Energon jatkaa Armadan tarinaa ja alkaa kymmenen vuotta Armadan jälkeen. Armadan loppua ei ole vielä nähty Suomessa, tulossa kesällä 2005, katso Armada sivu. Unicron sota on saatu päätökseen, ja Unicron on lyöty, mutta ei täysin tuhottu. Decepticonien johtaja Megatron on myös kadonnut, autobotit hallitsevat ja jäljelle jääneet decepticonit pyrkivät sopeutumaan tilanteeseen.

Miniconit ovat sarjassa jääneet enemmän taka-alalle ja heidän tilallaan ovat autobotien puolella olevat omniconit ja decepticonien joukoissa olevat terrorconit. Näitä robotteja tuntuu ainakin alun perusteella olevan todella suuria määriä. Uutena pelurina sarjassa on myös Alpha Q, jonka ainakin näennäisenä päämääränä on kerätä tarpeeksi Energonia, uutta energiamuotoa, elvyttääkseen Unicronin.

Energonin pitäisi olla parempaa laatua kuin Armada. Animaatiossa käytetään eräänlaista tietokonegrafiikan ja kalvoanimaation yhdistelmää, minkälaista Suomessa ei ole hirveämmälti ennen nähty. Myös tarinaan on panostettu, vaikka käännös japanista englanniksi onkin kuulemma muuttanut tarinan yksityiskohtia ja 'luonnetta' huomattavasti.

Niin, ja vaikka mukana on myös ihmisiä, niin viiden ärsyttävän pennun sijasta sarjassa on vain yksi ärsyttävä pentu, Kicker, valitettavasti pakollisten tukijoukkojensa kera.

Päivitys 4.5.2005. Transformers Energon jää kesätauolle lauantain 14.5.2005 jakson jälkeen. Tällä kertaa suhteellisen hyvässä kohdassa, kun Unicron tarinakokonaisuus on saatu päätökseen. MTV3:n lasten ohjelmista vastaavan mukaan sarja palaa hyvin todennäköisesti ohjelmistoon syksyllä. Loput jaksot tullaan esittämään joka tapauksessa.

Transformers Armada jatkuu kesätauolla siitä mihin se jäi syksyllä 2005. Katso Armada sivu.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /storage/content/67/178367/ntfa.net/public_html/ntfa/misc/datalayer.php:11 Stack trace: #0 /storage/content/67/178367/ntfa.net/public_html/ntfa/misc/cartoonschedule_fiEnr.php(53): DataLayer->connect('web25655_misc', 'nedsAms#') #1 /storage/content/67/178367/ntfa.net/public_html/ntfa/general.php(87): drawbody() #2 /storage/content/67/178367/ntfa.net/public_html/ntfa/misc/cartoonschedule_fiEnr.php(9): htmlbody() #3 {main} thrown in /storage/content/67/178367/ntfa.net/public_html/ntfa/misc/datalayer.php on line 11

Jaksot
(ei suomenkielistä nimeä)